Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι Πεσμεργκά πήραν την έγκριση του κοινοβουλίου για επέμβαση στο Κομπάνι

22.10.2014 | 19:00
Το κοινοβούλιο του Ιρακινού Κουρδιστάν ενέκρινε σήμερα την αποστολή μέσω της Τουρκίας κουρδικών δυνάμεων στη συριακή πόλη Κομπάνι, που πολιορκείται από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσαν βουλευτές και μετέδωσε ο κουρδικός ιστότοπος Ρουντάου.

Ο πρόεδρος της ημιαυτόνομης περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί έστειλε χθες Τρίτη αργά το βράδυ μια επιστολή στο κοινοβούλιο με την οποία ζητούσε έγκριση για να σταλούν μαχητές των Πεσμεργκά στο εξωτερικό για να πολεμήσουν στο πλευρό των σύρων Κούρδων.

«Σήμερα στο κοινοβούλιο συμφωνήσαμε να στείλουμε δυνάμεις των Πεσμεργκά στο Κομπάνι το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο βουλευτής Μαχμούντ Χάτζι Όμερ.

«Η πρώτη φάση της ανάπτυξης των Πεσμεργκά στο Κομπάνι θα περιλαμβάνει μια ομάδα 200 Πεσμεργκά με βαρύ οπλισμό», ανέφερε το κόμμα Γκόραν (Αλλαγή) στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σε «σιωπηρή συμφωνία» ΗΠΑ-Τουρκίας για αποστολή βοήθειας στο Κομπάνι αναφέρεται η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ»

Σε μια «σιωπηρή συμφωνία» μεταξύ των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Τουρκίας για την αποστολή βοήθειας στο Κομπάνι αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ». (Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ)

Τα πεδία μαχών στο Ιράκ: Ο  στρατός συγκρούστηκε με μαχητές του ΙΚ δυτικά της Βαγδάτης

Ιρακινά τεθωρακισμένα και άρματα μάχης απώθησαν σήμερα την προέλαση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Αμιρίγια Φαλούτζα, δυτικά της Βαγδάτης, δήλωσαν πηγές του ιρακινού στρατού.

Οι πηγές αυτές πρόσθεσαν ότι περίπου 400 τζιχαντιστές είχαν συγκεντρωθεί στις γειτονικές πόλεις Φαλούτζα και Κάρμα την προηγουμένη, αυξάνοντας την πίεση στα δυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας.

Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις συγκρούστηκαν με μαχητές του ΙΚ έξω από την Αμιρίγια Φαλούτζα, η οποίο πολιορκείτο από τους τζιχαντιστές για μεγάλο διάστημα τον Οκτώβριο και είναι η τελευταία πόλη που ελέγχει η Βαγδάτη πριν την Φαλούτζα, πρωτεύουσα της επαρχίας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για τον αριθμό των θυμάτων, όμως φαίνεται ότι εμποδίστηκε η προέλαση του ΙΚ.

Εξάλλου μάχες μαίνονται μεταξύ του ιρακινού στρατού και των τζιχαντιστών και γύρω από την πόλη Χιτ, που βρίσκεται επίσης στη δυτική επαρχία αλ Άνμπαρ.

Αντάρτες του ΙΚ κατέλαβαν τη Χιτ, μια πόλη που βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, στις αρχές του μήνα.

Την ίδια ώρα η μεγαλύτερη αεροπορική βάση της επαρχίας αλ Άνμπαρ, το φράγμα της Χαντίθα και οι γύρω πόλεις είναι περικυκλωμένες από τους τζιχαντιστές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ