Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέθανε ο Αντριου Άθενς

14.03.2013 | 22:08

Πέθανε ο διακεκριμένος ομογενής στις ΗΠΑ και πρώην Πρόεδρος του συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Αντριου Αθενς.

Ο Πρωθυπουργός κ Αντωνης Σαμαράς δήλωσε για την απώλεια του Άντριου Άθενς: "Η ελληνοαμερικανική κοινότητα και ο  απανταχού  Ελληνισμός θρηνεί έναν πολύ μεγάλο Έλληνα, τον Άντριου  Άθενς που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών και εμπειριών, σε ηλικία 91 ετών, στην πόλη του, στο Σικάγο."

Ο Άντριου  Άθενς αφιέρωσε τη ζωή του στη μαχητική υπεράσπιση του Οικουμενικού Ελληνισμού και πρωτοστάτησε στους αγώνες για τα δικαιώματα των Ελλήνων, για την Ελλάδα, την Κύπρο και για το όνομα της Μακεδονίας. Παράλληλα ενίσχυσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε δύσκολους καιρούς. Σε κάθε Εθνικό αγώνα έδινε πάντα πρώτος το παρών. Ταυτίστηκε με την προσπάθεια οργάνωσης και συντονισμού του απανταχού Ελληνισμού και έφερε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού(ΣΑΕ).
Είναι απολύτως ενδεικτικό των αγώνων που έδωσε ο Άντριου Άθενς  για την προάσπιση των δικαίων του Ελληνισμού  ότι αμέσως μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Ελληνικού Λόμπι στην Ουάσιγκτον με άλλα στελέχη της Ομογένειας.
Εκ  μέρους όλων των Ελλήνων εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Σε δήλωσή τουι για την απώλεια του Άντριου Άθεν ο  ΥΠΕΞ κ. Δ. Αβραμόπουλου αναφέρει τα εξής:

"Εκφράζω τη βαθειά μου λύπη για την απώλεια του Άντριου Άθενς, ηγετικής μορφής του Οικουμενικού Ελληνισμού, που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπηρεσία της πατρίδας, συμβάλλοντας με το κύρος και την προσωπικότητά του στην προβολή και την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.

Προσωπικότητα που ένωνε, ο Άντριου Άθενς αγωνίσθηκε, ως Πρόεδρος του ΣΑΕ, να δώσει δύναμη στους απανταχού Έλληνες, αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικότατο εθνικό και κοινωνικό έργο.

Τον αποχαιρετούμε με τιμή, σεβασμό και αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς του. Στην οικογένειά του εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια."

Τη μεγάλη του λύπη για τον θάνατο του Άντριου Άθενς, πρώτου Προέδρου του ΣΑΕ, "θερμού πατριώτη που αγωνίστηκε για τα εθνικά δίκαια στις ΗΠΑ και διεθνώς και διέθεσε τις δυνάμεις και το κύρος του στην προσπάθεια για την οργάνωση και κινητοποίηση του απόδημου ελληνισμού", εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ζωή και το έργο του Αντριου Άθενς


 
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ