Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέθανε σύμβουλος στην πρεσβεία μας στην Νότιο Αφρική - Δεν έχουμε λεφτά να την φέρουμε πίσω!

27.06.2013 | 10:18
Η εκπαιδευτικός σύμβουλος της Πρεσβείας στην Νότιο Αφρική βρέθηκε προ ημερών νεκρή στην κατοικία της.

Θλιβερές ηταν οι συνθήκες στις οποίες βρέθηκε καθώς την ανακάλυψαν κάποιες ημέρες μετα απο τον θάνατο της με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει και η αποσύνθεση του σώματος της.

Ωστόσο από την στιγμή εκείνη αρχίζει και η μεταθανάτιος περιπέτεια της εκπαιδευτικού.

Αρχικές πληροφορίρες ανέφεραν πως κανείς δεν αναλαμβάνει τα έξοδα μεταφοράς της σορού.

Η Ελληνική Πρεσβεία στην Νοτιο Αφρική φέρεται να δηλώνε ότι «δεν έχει χρήματα»,  ενώ η Ελληνική Κοινότητα στην Νοτιο Αφρική σε προσπάθεια παρέμβασης προς το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας (και σε υψηλό επίπεδο) δεν βρήκε καμία απολύτως ανταπόκριση στην προσπάθεια της η ίδια να επωμισθεί τα έξοδα και να αναλάβει την πρωτοβουλία να αναθέσει την σχετική εργολαβία. 
Αντ' αυτού της υπεδείχθη να αποταθεί στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) με την ελπίδα οτι εκει θα 'βρεθεί η άκρη'.
  Πάντως για το θέμα αυτό αρμοδιότητα έχει το Υπουργείο Παιδείας ο ασφαλιστικός φορέας όπως και η οικογένεια της συμβούλου καθώς τα έξοδα μεταφοράς απο τη χώρα αυτή είναι τεράστια και πρέπει να καλυφθούν.
Το Υπουργείο Εξωτερικών ήδη βοηθά στο ζήτημα της γραφειοκρατικής διευκόλυνσης που είναι και η αρμοδιότητα του. 
  Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το θέμα της μεταφοράς τις σορού  επιλύεται και το ταξίδι της "τελευταίας επιστροφής" θα ολοκληρωθεί. 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ