Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πεζοναύτες σε δράση στο 1ο Marines’ Ultimate Challenge στην Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

15.07.2014 | 07:05
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Marines Ultimate Challenge στη Ριτσώνα, Ευβοίας την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014. Το παιχνίδι, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το Σύλλογο Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών και τη ΛΕΦΕΔ Ευβοίας,  είναι εμπνευσμένο από το Ultimate Soldiers Challenge, το γνωστό παιχνίδι του τηλεοπτικού καναλιού History Channel.

Στην Αμερικάνικη έκδοση, σε κάθε τηλεοπτικό επεισόδιο  οι διαγωνιζόμενοι οι οποίοι προέρχονται, κυρίως,  από διαφορετικές μονάδες των ενόπλων δυνάμεων, συναγωνίζονται ανά ζευγάρια,  μεταξύ τους καλούμενοι να ανταπεξέλθουν με επιτυχία σε μια σειρά χρονομετρημένων δοκιμασιών και στο τέλος ανακηρύσσεται το νικηφόρο ζευγάρι του επεισοδίου.  
Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών:
"Η δική μας ελληνική έκδοση του παιχνιδιού, η οποία επικεντρωνόταν κυρίως σε θέματα φυσικής κατάστασης και συνεργασίας των μελών χωρίς κανονικό οπλισμό παρά μόνο με airsoft ,μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, κατάφερε να προσελκύσει πάνω από 30 συμμετέχοντες. Σκοπός του παιχνιδιού ήταν, η ψυχαγωγία των μελών των Συλλόγων μέσα από μία διαδικασία, φιλικού και ευχάριστου συναγωνισμού, σε μία σειρά διασκεδαστικών, και συνάμα απαιτητικών, δραστηριοτήτων οι οποίες στόχο είχαν την αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης, κυρίως, και της ανάδειξης των ατομικών και ομαδικών αδυναμιών συνεργασίας με τα πέρασμα του χρόνου. 
Η όλη διοργάνωση είχε τη μορφή παιχνιδιού και μόνο και σε καμία περίπτωση, τη μορφή εκπαίδευσης, ενημέρωσης ή άσκησης, σεβόμενοι απόλυτα και συμβαδίζοντας πάντα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, σχετικά με τις δραστηριότητες ενημέρωσης/εκπαίδευσης στρατιωτικού αντικειμένου καθόσον αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο σε εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό, και μετά από πρόσκληση και κατάταξη στο στρατό για μετεκπαίδευση εφεδρείας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία".


Η Εκδήλωση

Συνοπτικά, μετά από τη σύντομη ενημέρωση από τους διοργανωτές σχετικά με τους κανόνες του παιχνιδιού, και τα θέματα ασφάλειας, αλλά και τις διαθέσιμες πρώτες βοήθειες από την παρουσία των Σαμαρειτών, τα ζεύγη των συμμετεχόντων αναχώρησαν για την γραμμή εκκίνησης.
Για το τέλος, και με την έξοδο από το κτίριο, σειρά είχε η μεταφορά σάκου βάρους πάνω από 40 κιλά ανά ζευγάρι για αρκετά μέτρα, και παράλληλα αναγνώριση και σκοποβολή σε χάρτινους στόχους που είχαν τοποθετηθεί στη διαδρομή ενώ στο τελικό στάδιο το ζευγάρι άφηνε το σάκο σε ενδεδειγμένο σημείο και έπρεπε να διανύσει τα τελευταία 150 μέτρα μέχρι τη γραμμή τερματισμού τρέχοντας στην προσπάθεια του να κατεβάσει τον συνολικό του χρόνο.

Νικητής ήταν το ζευγάρι το οποίο θα κατάφερνε να βγάλει εις πέρας όλη τη διαδρομή σε όσο το δυνατό μικρότερο χρονικό διάστημα.
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ