Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

ΠΓΔΜ:Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για ''πραξικόπημα''

04.03.2017 | 18:10
Η αντιπολίτευση των Σκοπίων κατηγόρησε τον Πρόεδρο της κυβέρνησης Γκιόργκε Ιβάνοφ για απόπειρα πραξικοπήματος την πρώτη του Μάρτη 2017 σύμφωνα με το balkaninsight.com. Συγκεκριμένα, ο Ζόραν Ζάεφ είπε χαρακτηριστικά ότι η απόφαση του Προέδρου να αρνηθεί την εντολή να σχηματισμού μιας νέας κυβέρνησης ισοδυναμεί με απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ αρνήθηκε στον Ζάεφ το δικαίωμα να σχηματίσει κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι ο ηγέτης του Κόμματος SDSM είχε την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για το σχηματισμό.

Ο Ζαέφ επέμεινε ότι ο Πρόεδρος πρέπει να ανακαλέσει την απόφαση του και να αναστείλει αμέσως την εντολή.

‘’Iβάνοφ έχει κάνει πραξικόπημα. Έσπρωξε το λάο των Σκοπίων σε μια συνταγματική και εθνική κρίση, αρνούμενος τη βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών και προσπαθωντας να εμποδίσει μια νόμιμη μεταβίβαση της εξουσίας" δήλωσε ο Ζάεφ.

Κάλεσε το λαό να μην πέφτει στην παγίδα αυτής της προβοκάτσιας ενώ τόνισε ότι το κόμμα του θα είναι ιδιαίτερα προσεχτικό στα επόμενα του βήματα.

Ο Ιβάνοφ θεωρεί ότι ο Ζάεφ θα οδηγήσει τη χώρα σε καταστροφή.

Σήμερα από την άλλη πλευρά, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ζάεφ Ζόραν κατηγόρησε την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι, ότι δημιουργεί εντάσεις στα Σκόπια με στόχο να εμποδίσει την ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας ώστε να σωθούν από τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

Αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να προστατευθούν από τα εγλήματα τους, είπε ο Ζάεφ στην εκπομπή Otvoreno" ["Open"] την Πέμπτη το βράδυ.

Ο Ζαέφ είπε χαρακτηριστικά ότι ελπίζει ο Πρόεδρος να αλλάξει τη στάση του απέναντι στο βέτο που έχει θέσει αναφορικά με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης ενώ υπογράμμισε ότι αν αυτό δεν γίνει η αντιπολίτευση ήδη εργάζεται προς το σχέδιο Β, Γ ακόμα και Δ αν χρειαστεί για ξεφύγει από από το σημερινό αδιέξοδο.

Με πληροφορίες από το balkaninsight.com.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ