Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η τέχνη της παραλλαγής - ΦΩΤΟ

04.05.2014 | 00:22
Ενώ δουλευε στο Αφγανιστάν η δημοσιογράφος του BBC Λορα Λίν, παρατήρησε οτι τελικά δεν ειναι όλες οι στολές καμουφλάζ ίδιες. Η κάθε χώρα της Νατοικής δύναμης Isaf εχει το δικό της σχέδιο. Κι έτσι η δημοσιογράφος προσπάθησε να φωτογραφήσει όσες στολές μπορούσε για να αναδείξει κατι που τελικά ισως και να υποτιμάμε.

Η τέχνη του καμουφλάζ ή της παραλλαγής όπως την γνωρίζουμε δεν ειναι όσο απλή θεωρουμε οτι ειναι. Για να εχει 100% επιτυχία μια στολή καμουφλάζ θα πρέπει τα χρώματα να βοηθούν να "εξαφανίζεσαι" σε όλες τις περιπτώσεις δηλαδη και σε περιοχές με δάση αλλα και σε ερήμους. Και γι' αυτο ακριβώς το λόγο το σχέδιο για την κάθε στολή διαμορφώνεται πλέον με την βοήθεια δορυφόρων και όχι όπως παλιά που η ζωή σου βρισκόταν στα χέρια ενός ζωγράφου.

Βέβαια η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται και ενδεχομένως πολύ σύντομα να μην χρειαζεται αυτο το απλό καμουφλάζ.
Όπως έχει γράψει το OnAlert ο στρατός των ΗΠΑ αναπτύσσει την τεχνολογία στο καμουφλάζ ετσι ώστε μια μέρα οι στρατιώτες να ειναι εντελώς αόρατοι. Το υλικό που ονόμασαν «Quantum Stealth» "λυγίζει" τις ακτίνες φωτός γύρω του καθιστόντας τους στρατιώτες που το φοράνε εντελώς αόρατους. (για να δείτε το δημοσίευμα και τις φωτογραφίες των αόρατων στρατιωτών κάντε κλικ εδω).

Προς το παρόν όμως συμβιβαζόμαστε με "ορατό" καμουφλάζ! 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ