Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτογραφία-σοκ από την Παλμύρα! Βασανισμός μέχρι θανάτου για 82χρονο αρχαιολόγο από το ISIS

21.08.2015 | 21:09
Η φωτογραφία είναι σκληρή αλλά ο λόγος που διακινείται από Έλληνες αρχαιολόγους είναι σημαντικός. Είναι για να μην “περάσει στα ψιλά” των ειδήσεων και ξεχαστεί η θυσία ενός ηλικιωμένου αρχαιολόγου ήρωα. Ο Χάλεντ Άσαντ, 82 ετών επί ένα μήνα ανακρινόταν από τους φανατικούς του ISIS,για να αποκαλύψει που έχουν αποθηκευτεί αγάλματα από την Παλμύρα.

Ο Άσαντ αν και βασανίστηκε φρικτά αρνήθηκε να πει οτιδήποτε. Τον βασάνισαν μέχρι θανάτου ,τον αποκεφάλισαν και κρέμασαν το άψυχο κορμί του σε κοινή θέα!
Επί 50 χρόνια ο Χάλεντ Άσαντ έκανε ανασκαφές στην Παλμύρα. Η πίστη του σ΄ αυτό που έκανε δεν μπορούσε να χαθεί ακόμη και με τα φρικτά βασανιστήρια των παρανοϊκών του ISIS.


Ο Ασαντ είχε επίσης συνεργαστεί τις τελευταίες δεκαετίες με αρχαιολογικές αποστολές από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία σε αρχαιολογικές ανασκαφές και έρευνα στο χώρο της Παλμύρας (με τους ρωμαϊκούς τάφους και έναν Ναό του θεού Μπελ), η οποία έχει αναγορευτεί από τον διεθνή οργανισμό UNESCO σε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ