Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

110 πιλότοι παραιτήθηκαν απο την τουρκική Πολεμική Αεροπορία!

01.08.2013 | 10:57
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σοκ στην Πολεμική Αεροποριία της Τουρκίας καθώς ο Υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας επιβεβαίωσε τις μαζικές παραιτήσεις των τούρκων πιλότων από το Σώμα.

Σύμφωνα με τον Γιλμάζ 110 τούρκοι πιλότοι παραιτήθηκαν από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2013.

« 63 απ’αυτούς ήταν πιλότοι μαχητικών και οι υπόλοιποι άλλων αεροσκαφών. Ολοι τους υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους για να αποχωρήσου από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο τούρκος Υπουργός Άμυνας.

Ο Γιλμάζ υποχθεώθηκε να απαντήσει στο ερώτημα μετά από επερώτηση του αντιπροέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Ουμούτ Οράν ο οποίος είχε ζητήσει αναλυτικά στοιχεία για τις πληροφορίες των παραιτήσεων των τούρκων πιλότων.

Οι πληροφορίες περι παραιτήσεων 110 πολότων υπήρχαν από τον Φεβρουάριο όμως η κυβέρνηση και το Γενικό Επιτελείο απέφευγαν να απαντήσουν.

Οι παραιτήσεις θεωρείται πως είναι η αντίδραση των πιλότων στις συλλήψεις των συναδέλφων τους με τις κατηγορίες συμμετοχής τους σε παρακρατικές οργανώσεις όπως η Εργκενεκόν κτλ.

Σύμφωνα με την Αξιωματική αντιπολίτευση αυτές οι παραιτήσει ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα για το αξιόμαχο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας καθώς αντιστοιχούν στο 15% των αξιωματικών της Αεροπορίας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραιτήθηκαν 110 τούρκοι πιλότοι μαχητικών; 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ