Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πιο κοντά στο Ναύσταθμο οι γαλλικές φρεγάτες Belharra του Πολεμικού Ναυτικού

20.06.2018 | 09:00
Έρχονται οι ανακοινώσεις για τις γαλλικές φρεγάτες τις οποίες επιθυμεί να προσκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό.

Οι πολυεπίπεδες επαφές του τελευταίου χρονικού διαστήματος καταλάγιασαν τη θαλασσοταραχή που δημιουργήθηκε προ εβδομάδων και φέρνουν πιο κοντά στο Ναύσταθμο και στον Ελληνικό Στόλο, το ναυτικό υπερόπλο, τις γαλλικές φρεγάτες Belharra. Κατά πληροφορίες οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο υψηλότερο επίπεδο και μάλιστα η τοποθεσία που θα επιλεγεί είναι ιδιαίτερου συμβολισμού. 


Ο υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας, κ. Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο ΟnAlert, περιορίστηκε να επιβεβαιώσει το θετικό μομέντουμ που καταγράφεται στις συνομιλίες:  "Είναι ένα ζήτημα σε θετική εξέλιξη αναφορικά με την ενίσχυση του στόλου μας με καινούργιες φρέγατες. Προωθείται και πιστεύω σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από σήμερα θα υπάρξουν και τα αποτελέσματα, στο επίπεδο καταγεγραμμένης και ολοκληρωμένης συμφωνίας για την απόκτηση φρεγατών." είπε χαρακτηριστικά. 

Δεν θέλησε πάντως να δώσει λεπτομέρειες: "Ας κρατήσουμε το θέμα εκεί που λίγο πριν αναφέρθηκα. Ότι είναι μια υπόθεση σε εξέλιξη. Πράγματι υπάρχει επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, τον κ. Μακρόν είναι οι γνωστές ενέργειες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, του κ. Καμμένου. Όμως είναι σε εξέλιξη και πιστεύω σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε καταγεγραμμένες συμφωνίες που θα αφορούν στην ενίσχυση της αποτρεπτικής μας δύναμης."

Απέφυγε μάλιστα να προσδιορίσει με σαφήνεια τον βραχύ χρονικό ορίζοντα: "Όχι δεν μπορώ να το προσδιορίσω χρονικά. Εκείνο που μπορώ να προσδιορίσω είναι η ταχύτητα των ενεργειών μας."   

Το έδαφος θα προετοιμάσει η επίσκεψη της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας κας Φλοράνς Παρλί στην Αθήνα, ένα ραντεβού το οποίο κλείστηκε κατά την συνάντηση της με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, στο περιθώριο της Συνόδου των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Σε αυτήν τέθηκαν οι άξονες της ελληνογαλλικής συνεργασίας στο θέμα της ναυπήγησης της stealth φρεγάτας.

Δείτε τι είπε ο κ. Κουβέλης για το θέμα της πρόσκτησης των γαλλικών φρεγατών στο 08.53


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ