Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Το PKK θα χτυπήσει πόλεις της Τουρκίας"

25.09.2012 | 15:33
Με τον τίτλο « Το ΡΚΚ τον χειμώνα θα χτυπήσει τις πόλεις»  η τουρκική εφημερίδα Τaraf αποδίδει το νόημα των δηλώσεων του γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου  Μεχμέτ Αλί Μπιράντ στην συνεργάτιδα της εφημερίδας Νεσέ Ντουζέλ .
Ο κ. Μπιράντ είπε συγκεκριμένα : «  Οι επιθέσεις του ΡΚΚ δεν θα λήξουν όπως άλλοτε, τον χειμώνα . Το ΡΚΚ θα έρθει στις πόλεις μέχρι να λιώσουν τα χιόνια . Υπάρχουν πολλοί στόχοι που θα χτυπήσει. Τα εμπορικά κέντρα , οι αγορές , οι πολυκατοικίες κτλ. Το ΡΚΚ με την νέα του στρατηγική θα ενοχλήσει την Τουρκία και τον χειμώνα. Ο Οτζαλάν δεν θέλησε τον επαναστατικό λαϊκό πόλεμο. Το Καντίλ τον θέλησε. Ο Οτζαλάν έφθασε στο σημείο να πει « Αντε , σκοτώστε, επιτεθείτε , να δούμε θα μπορέσετε να εξασφαλίσετε τίποτα;» . Η δουλειά πια έχει φθάσει στο σημείο που  λέει ¨να δούμε ο δικός μου τρόπος είναι σωστός ή ο δικός σου;¨
 
Από την άλλη- συνέχισε -  περισσότερο από ένα Τουρκο-κουρδικό πόλεμο , αυξήθηκε η πιθανότητα ενός πολέμου μεταξύ των Κούρδων και αυτό επειδή οι Κούρδοι διχάστηκαν . Ένα μέρος των Κούρδων λέει ¨δεν θέλω το ΡΚΚ¨ . Από την άλλη το ΡΚΚ επιθυμεί μια κοινωνία που θα διοικεί το ίδιο πάνω σε κάποια συγκεκριμένα εδάφη. Δεν νομίζω ότι θα τελειώσει το θέμα του ΡΚΚ και ότι θα επιλυθεί τελείως το Κουρδικό, διότι αυτά είναι τέτοιου είδους προβλήματα που λύνεις την μία όψη τους αλλά αμέσως σου προκύπτει κάποια άλλη». 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ