Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πληρωμένη απάντηση" των ΗΠΑ στη Ρωσία για το USS Fort McHenry στη Μαύρη Θάλασσα

07.01.2019 | 20:15
Έπειτα από την αποστολή πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στη Μαύρη Θάλασσα και την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η κίνηση αυτή, ειδικά από τη Ρωσία, με το Υπουργείο Άμυνας να στέλνει το περιπολικό πλοίο "Pitlivi", οι Αμερικανοί δίνουν απαντήσεις ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες και απρόσμενες καταστάσεις.

Το αμερικανικό αποβατικό Fort McHenry βρίσκεται στην Μαύρη Θάλασσα σε συμφωνία με την Συνθήκη που ορίζει το καθεστώς διέλευσης των στενών και δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, δήλωσε στον ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου TASS στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ Τζέφρι Ντόρσι.

«Συστηματικά δραστηριοποιούμαστε στην Μαύρη Θάλασσα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και την Συνθήκη του Μοντρέ και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, προσθέτοντας ότι το πλοίο κατευθύνθηκε προς την Μαύρη Θάλασσα βάσει καθορισμένου σχεδίου.

Το αμερικανικό πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι Κωνστάντσα της Ρουμανίας μόλις ολοκληρώσει την επίσκεψη του θα πραγματοποιήσει με την ρουμανική πολεμική φρεγάτα Regele Ferdinand κοινές ασκήσεις στα χωρικά ύδατα της Ρουμανίας και στα διεθνή ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ