Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΑΣΥ: Τι ζήτησαν οι Ομοσπονδίες ΣΑ απο την Αχτσιόγλου

26.01.2018 | 18:24
Με την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου συναντήθηκαν, σήμερα, οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και έθεσαν υπόψη της τα εκκρεμή ζητήματα που προέκυψαν και που απασχολούν μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου (ν. 4387/2016). 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ, τονίστηκε ότι χρήζουν άμεσης διευθέτησης:

α) η έκδοση εγκυκλίου για τον υπολογισμό των συντάξεων καθώς εδώ και δυο σχεδόν χρόνια δεν έχει καταστεί τούτο εφικτό με αποτέλεσμα να έχει «παγώσει» η χορήγηση συντάξεων σε χιλιάδες ένστολους όλων των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων,

β) η αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας και το ποσό της εξαγοράς της, όπως επίσης και η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας και των ετών σπουδών,

γ) οι συντάξεις χηρείας (άρθρο 12 του ν.4387/16),

δ) το καθεστώς ασφάλισης όσων έχουν ενταχθεί στο πρώην ΤΠΔΥ χωρίς να ερωτηθούν και σήμερα επιθυμούν την αποχώρησή τους από αυτό με παράλληλη επιστροφή των εισφορών που έχουν παρακρατηθεί.

Η κα Αχτσιόγλου όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΑΣΥ δεσμεύτηκε να απαντήσει στην καθορισθείσα από σήμερα, νέα συνάντησή  στις 13 Φεβρουαρίου 2018, έχοντας έως τότε μελετήσει η ίδια τις θέσεις των Ομοσπονδιών όπως εγγράφως θα της υποβληθούν τις προσεχείς ημέρες.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ