Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

Ποδηλατοπορεία και συλλαλητήριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς - ΒΙΝΤΕΟ

11.03.2018 | 12:07
Με ποδηλατοπορεία και συλλαλητήριο οι κάτοικοι του Έβρου θέλουν να δείξουν την συμπαράσταση τους στους δύο στρατιωτικούς μας που κρατούνται στις κλειστές φυλακές της Ανδριανούπολης.

Το συλλαλητήριο θα λάβει χώρα το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, μετά την ολοκλήρωση της ποδηλατοπορείας με προορισμό το τελωνείο Καστανιών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, την οποία διοργανώνει ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας «Ρήσος».

Στο κάλεσμα για την εκδήλωση αναφέρεται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων όπως  αναφέρει το euronews: 

«Η συνεχιζόμενη κράτηση του ανυπολοχαγού Μητρετώδη Άγγελου και του λοχία Κούλατζη Δημήτρη μας εξοργίζει και μας προσβάλλει προσωπικά όλους εμάς που ζούε στον ακριτικό Έβρο και που πάντα ελπίζουμε σε μια ειρηνική συνύπαρξη με τη γειτονική χώρα. Η ειρηνική συνύπαρξη και η φιλία δεν μπορεί να είναι, όμως, μια μονόπλευρη επιθυμία και στάση, ειδικά όταν οι αρ΄χες της άλλης πλευράς δίνουν όλο και περισσότερα σημάδια εκμετάλλευσης και επιβολής. Είμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε τη θέλησή μας για άμεση αποφυλάκιση των παιδιών μας από τις τουρκικές αρχές, αφήνοντας τις νομικίστικες δικαιολογίες και τα κατασκοπευτικά σενάρια κατά μέρος».

Παράλληλα, κάτοικοι της Θεσσαλονίκης που κατάγονται από την περιοχή του Έβρου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το τουρκικό προξενείο της πόλης.




Με πληροφορίες απο το http://gr.euronews.com

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ