Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποδοσφαιρικός αγώνας αλληλεγγύης στο Αλακαζάρ της Λάρισας

27.05.2015 | 20:31
Με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχου, διοργανώθηκε την Τρίτη στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας, φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου, μεταξύ της Εθνικής Ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και της μικτής ομάδας Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών του Νομού Λάρισας, ενισχυμένη και από παλαίμαχους παίκτες της Αθλητικής Ένωσης Λάρισας (ΑΕΛ).

Τον αγώνα παρακολούθησε ο ΑΝΥΕΘΑ ο οποίος έκανε και την απονομή. Παρευρέθηκαν Ολυμπιονίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές. Με την Εθνική Ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων αγωνίστηκαν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Ιωάννης Ηλιόπουλος και ο Αρχηγός ΑΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου. Νικητής αναδείχθηκε η Εθνική Ομάδα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με 2 – 1, έναντι της Μικτής Ομάδας Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών της Λάρισας.

Η διοργάνωση που είχε σαν στόχο την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, εκπέμποντας το μήνυμα «στείλε το δικό σου μήνυμα αλληλεγγύης». Στη συγκεκριμένη ποδοσφαιρική διοργάνωση, που έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης - Τυρνάβου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αυτισμό, δεν υπήρχε εισιτήριο εισόδου, ωστόσο για να επιτευχθεί ο φιλανθρωπικός σκοπός της όσοι το επιθυμούσαν, πρόσφεραν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στις εισόδους του γηπέδου, ρουχισμό και τρόφιμα.

Ο ΑΝΥΕΘΑ επισήμανε πως «πρόκειται για έναν αγώνα που συμβολίζει την αλληλεγγύη στην κοινωνία, που σήμερα είναι τόσο αναγκαία και η οποία επιδεικνύεται από τους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και των Δήμο Λαρισαίων που στήριξε αυτή την πρωτοβουλία». Ακολούθως στέλνοντας ένα πολιτικό μήνυμα ο ΑΝΥΘΕΑ σημείωσε: «Νομίζω ότι το πνεύμα που θα αναδείξουμε απόψε, θα δείξει στους δανειστές μας ότι ένας λαός σαν τον δικό μας ξέρει να αγωνίζεται, ειδικά όταν τα πράγματα είναι δύσκολα και στα δύσκολα είμαστε καλοί καπετάνιοι».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ