Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποια στελέχη του Λιμενικού πήραν μετάλλια και γιατί

20.01.2015 | 00:12
Ναυτικά μετάλλια Β' Τάξης σε στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις εντοπισμού και κατάσχεσης δύο (02) τόνων ηρωίνης, επέδωσε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του έργου και των επιτυχιών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη χρονική περίοδο 2012-2014.

Στη λιτή εκδήλωση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας, Αθανάσιος Μπούσιος, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας και Λιμενικών Επενδύσεων, Αθανάσιος Χριστόπουλος και ο Αρχηγός του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο Α΄ Υπαρχηγός Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, Υποναύαρχος Αθανάσιος Χονδρονάσιος και ο Β΄ Υπαρχηγός Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, Υποναύαρχος Βασίλειος Σιέττος, ο Διευθυντής Κλάδου Ασφάλειας και Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, Υποναύαρχος Λ.Σ. Νικόλαος Πατρινός, καθώς και στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε από τον Διευθυντή της Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, Γιώργο Αλεξανδράκη, την τελευταία διετία «διελευκάνθηκαν συνολικά 1.180 υποθέσεις, πραγματοποιήθηκαν 1.460 συλλήψεις, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 2 τόνοι και 300 κιλά ηρωίνη, 8 τόνοι και 663 κιλά ινδική κάνναβη, καθώς και 250 κιλά και 111,3 γραμμάρια κοκαΐνη». Μάλιστα, όπως επεσήμαναν οι επιτελείς της διεύθυνσης «οι επιτυχίες στην εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών και εντοπισμού μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών κορυφώθηκαν την τελευταία χρονιά σε πρωτόγνωρα νούμερα για τα ελληνικά δεδομένα. Άλλωστε τη φετινή χρονιά εντοπίσθηκαν οι δύο τόνοι και 100 κιλά ηρωίνης που αποτελεί τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει εντοπισθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος». Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο άριστο επίπεδο συνεργασίας του Λιμενικού Σώματος με τις άλλες διωκτικές αρχές της ΕΛ.ΑΣ, του ΣΔΟΕ και τα τελωνεία, ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες από συγκεκριμένες επιχειρήσεις με «ιδιαίτερη δυσκολία και επιχειρησιακές απαιτήσεις».
Μετά την παρουσίαση, ο κ. Βαρβιτσιώτης επέδωσε ναυτικά μετάλλια τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, της Διοίκησης Ασφαλείας, του Τμήματος Πληροφοριών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, καθώς και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας .

Ναυτικά μετάλλια από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη παρέλαβαν ακόμη, ο Επόπτης της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Ντούνης Αθανάσιος, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων του Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Πλοίαρχος Λ.Σ. Καράκουλας Αλέξιος, ο Διοικητής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Πλοίαρχος Λ.Σ. Αλοίμονος Κωνσταντίνος, ο Διοικητής της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Κατσούλης Γεώργιος και ο Διοικητής του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Κουβάτσος Χρήστος.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε:
«Θα ήθελα αρχικά να πω, ξεκαθαρίζοντας σε ορισμένους που το μόνο που επιχειρούν είναι να προσβάλουν τα στελέχη του Λιμενικού, ότι ορισμένοι τέτοιου είδους απολογισμοί δεν έχουν σχέση με το προεκλογικό κλίμα. Άλλωστε, πριν από τα Χριστούγεννα, παρουσιάζαμε τον απολογισμό δράσης σε σχέση με την αντιμετώπιση των λαθραίων τσιγάρων.
Αυτό το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι τα τελευταία χρόνια έγινε μία υπερπροσπάθεια από τα στελέχη του Λιμενικού στην αντιμετώπιση των οργανωμένων μορφών εγκλήματος. Τα ναρκωτικά αποτελούν μία από τις στοχεύσεις αυτής της κυβέρνησης και τέθηκε ιδιαίτερη προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της εμπορίας και διακίνησής τους, τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από εμένα και το Αρχηγείο. Σήμερα είμαστε στην ευτυχή θέση να παρουσιάζουμε ένα συνολικό απολογισμό δράσης με πρωτόγνωρα αποτελέσματα.
Νομίζω ότι η ετοιμότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης όλων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν σε αυτές τις επιχειρήσεις, απέδωσαν καρπούς. Και κάποιοι που πίστεψαν ότι η Ελλάδα της κρίσης είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, απογοητεύτηκαν οικτρά".


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ