Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΓΕΕΘΑ

Ποιες βόμβες πουλήσαμε στους Άραβες - ΒΙΝΤΕΟ

05.12.2017 | 09:18

Βόμβες Mk82 έχει πουλήσει η Ελλάδα τα δυο τελευταία χρόνια σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.“Από διερεύνηση που έγινε στη συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων, γνωρίζεται ότι από το 2015 μέχρι σήμερα το μόνο στρατιωτικό υλικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχει πουληθεί είναι βόμβες ΜΚ 82 της Πολεμικής Αεροπορίας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.” αναφέρει η ανακοίνωση. Ποιες είναι αυτές οι βόμβες όμως; Ποια είναι τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά;

Οι Βόμβες ΜΚ 82 GP (Mk 82 GP – General Purpose Bombs) μαζί με τις Mk 83, Mk 84 υπάρχουν στο Ελληνικό Οπλοστάσιο καθώς και στα οπλοστάσια πολλών άλλων χωρών.

'Oπως διαβάσαμε στο site του Ελλνικού Κέντρου Ελέγχου 'Όπλων, ekeo.gr , οι βόμβες ΜΚ 82 GP (Mk 82 GP – General Purpose Bombs) μαζί με τις Mk 83, Mk 84 υπάρχουν στο Ελληνικό Οπλοστάσιο καθώς και στα οπλοστάσια πολλών άλλων χωρών. Παρακάτω μπορείτε να δείτε στο βίντεο που αλιεύσαμε από το κανάλι του ekeo  στο youtube στο οποίο γίνεται ανάλυση που αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, τις  επιπτώσεις του ωστικού κύματος και των θραυσμάτων τους, ενώ γίνεται προσομοίωση έκρηξης βόμβας Mk 82 σε χώρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ώστε να αντιληφθούν οι Ευέλπιδες την καταστροφικότητα της βόμβας ΜΚ 82.

Το βίντεο είναι από την διδασκαλία των μαθημάτων Οπλικών Επιστημών από το Διευθυντή τομέα ΦΕ&Ε ΣΣΕ Καθηγητή Δρ. Θεόδωρο Λιόλιο.  

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ