Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινή φυλάκισης 20 ετών στον Ακη Τσοχατζόπουλο

07.10.2013 | 19:45
Ποινή φυλάκισης 20 ετών στον Ακη Τσοχατζόπουλο πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας. Επίσης πρότεινε ποινή 12 ετών στη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, και ποινή φυλάκισης 10 ετών στην κόρη του, Αρετή.

Νωρίτερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε κρίνει τον πρώην υπουργό ένοχο για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση. Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Επίσης, ο εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθούν οι εξής ποινές:

- Στον Αστέριο Οικονομίδη 12 χρόνια
- Στην Ευφροσύνη Λαμπροπούλου 13 χρόνια
- Στον Νίκο Ζήγρα 6 χρόνια
- Στον Γιώργο Σαχπατζίδη 13 χρόνια
- Στον Γιάννη Σμπώκο 16 χρόνια
- Στη Μαρία-Ταλλίτα Τσεκούρα 10 χρόνια
- Στον Νίκο Γεωργουλάκη 10 χρόνια
- Στον Οράτιο Μελά 10 χρόνια
- Στον Κωνσταντίνο Αντωνιάδη 10 χρόνια
- Στον Γιώργο Κωνσταντάτο 10 χρόνια
- Στον Παναγιώτη Σταμάτη 6 χρόνια
- Στην Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου 6 χρόνια
- Στον Φώτη Αρβανίτη 6 χρόνια
- Στον Νίκο Καρατζά 6 χρόνια.

Η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου στους Παναγιώτη Σταμάτη, Φώτη Αρβανίτη, Νίκο Καρατζά και Γκούντρουν Μολντενχάουερ, ενώ για τους υπόλοιπους 13 κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο, εισηγήθηκε ότι πρέπει να καταδικαστούν χωρίς να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό αυτό.

Όπως επισημαίνει η κ. Αδειλίνη, «η εγκληματική τους δράση ήταν συνεχής και εκτεταμένη και όχι μια παραφωνία στη ζωή τους. Το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας στους συγκεκριμένους κατηγορούμενους δεν μπορεί να αναγνωριστεί διότι κανείς δεν έχει παραδεχθεί την ενοχή του».

Εισηγήθηκε επίσης να απορριφθεί το ελαφρυντικό για τη σχέση εξάρτησης της Ευφροσύνης Λαμπροπούλου με τον Άκη Τσοχατζόπουλο που ζήτησαν οι συνήγοροί της, ενώ για την Αρετή Τσοχατζοπούλου η Εισαγγελέας τονίζει ότι θα συνεκτιμηθούν κάποιες συμπεριφορές κατά την επιμέτρηση των ποινών.

Για το Νίκο Ζήγρα, η Εισαγγελέας εισηγήθηκε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν δεν υπήρχε ο Νίκος Ζήγρας να μιλήσει και να ανοίξουν λογαριασμοί ίσως να μην είχαμε φτάσει ως εδώ».

Ο κ. Τσοχατζόπουλος κρίθηκε ότι προκάλεσε ζημιά ύψους 55 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο από κοινού και κατά μόνας με όλες τις επιβαρυντικές περιστάσεις.

Αθώοι των κατηγοριών κηρύχθηκαν μόνον οι Παντελής Ζαχαριάδης και Σπύρος Χατζηνικολάου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένοχος για όλα τα αδικήματα ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ο Άκης ΥΕΘΑ! Τότε που στις ασκήσεις σέρβιραν αστακό και υπήρχε σαμπάνια με τ΄ όνομά του!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ