Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιοι αποκλειίονται από την εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των ΕΔ

31.07.2015 | 21:13
Ένα σοβαρό θέμα που αγγίζει αρκετές οικογένειες θίγουν με ερώτησή τους οκτώ βουλευτές της ΝΔ. Το ΥΠΕΘΑ αλλά και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν αποκλείσει σε νέους και νέες που πάσχουν από δυσλεξία, την δυνατότητα να εισάγονται σε παραγωγικές σχολές.
Οι βουλευτές της ΝΔ στην ερώτησή τους επισημαίνουν ότι  "στο Προεδρικό Διάταγμα 17/2014 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να εντάξει για πρώτη φορά τη δυσλεξία, ως διαταραχή της μάθησης από παιδική ηλικία, στο “Γενικό Πίνακα Νοσημάτων, Παθήσεων και Βλαβών”, οδηγώντας στον αποκλεισμό των υποψηφίων με δυσλεξία από τη δυνατότητα ένταξης τους στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων. Συνέπεια αυτής της πρόβλεψης του Π.Δ. είναι ο αποκλεισμός των υποψηφίων σπουδαστών και από τις παραγωγικές σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς για την ένταξη σε αυτές αξιοποιείται ο ίδιος πίνακας που περιλαμβάνει το Π.Δ. 17/2014.

Οι υποψήφιοι σπουδαστές είχαν, πριν την πρόβλεψη του Π.Δ. 17/2014 τη δυνατότητα προφορικής εξέτασης για την εισαγωγή τους στις παραγωγικές σχολές τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ υπήρξε και πρόσφατη απόφαση του Γ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη δυνατότητα δυσλεκτικών σπουδαστών (εισηγμένων στις παραγωγικές σχολές των Ε.Δ. προτού τεθεί σε εφαρμογή η πρόβλεψη του Π.Δ. 17/2014) να δίνουν προφορικές εξετάσεις στις σχολές τους.
Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

1. Θα συνεχίσει ο αποκλεισμός των υποψηφίων σπουδαστών με δυσλεξία από τις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας;


Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Βασίλης Οικονόμου


Γιάννης Κεφαλογιάννης


Στέργιος Γιαννάκης


Βασίλης Γιόγιακας


Χρήστος Μπουκώρος


Κώστας Σκρέκας


Φωτεινή Αραμπατζή


Άννα Καραμανλή

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ