Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιοι είναι οι Τούρκοι δισεκατομμυριούχοι

04.03.2013 | 00:30
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Οι τούρκοι φαίνεται πως γίνονται όλο και πλουσιότεροι στις δουλειές τους με την Ελλάδα καθώς οι τρεις πλουσιότεροι επιχειρηματίες της γειτονικής χώρας που βρίσκονται στη  λίστα Forbes της Toυρίας,  έχουν οικονομικές σχέσεις με τη χώρα μας!

Ο Φερίτ Σαχένκ είναι ο πλουσιότερος Τούρκος με περιουσία που ξεπερνά τα 3.4 δισεκατομμύρια δολάρια! Ο Σακένκ είναι αυτός που περίπου πριν απο δυο μήνες είχε αγοράσει το 50% της μαρίνας Φλοίσβου. Ο όμιλος Dogus oποίος ηγείται ο Σαχένκ διαθέτει τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας τη Garanti Bank, έχει στην κατοχή του τρία τηλεοπτικά δίκτυα, μαρίνες , ξενοδοχεία και πολλές άλλες συμμετοχές σε δεκάδες εταιρείες.


Δεύτερο όνομα στη λίστα είναι η Σεμαχάτ Αρσέλ με την περιουσία της να φτάνει τα 3.2 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι μέλος της οικογένειας Κοτς που διαθέτει τον ομώνυμο όμιλο στην Τουρκία. Ο όμιλος "Koc" το 2012 είχε εξαγοράσει τη μαρίνα της Λέσβου!  Ο συγκεκριμενος όμιλος διαθέτει δυο αυτοκινητοβιομηχανίες, ναυπηγεία, είναι μεγαλομέτοχος της τράπεζας Yapı Kredi και έχει συμμετοχές σε δεκάδες άλλες εταιρείες. 

Τρίτο όνομα της λίστας είναι ο Χουσνού Οζγεγίν του οποίου η περιουσία φτάνει τα 3.1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Οζγεγίν το 2005 είχε πουλήσει την τουρκική Finansbank στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας.

Ιδια θέση κατέχει και ο πρόεδρος του ομίλου "ULKER", ο Μουράτ Ουλκέρ με περιουσία 3.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πέμπτη στην λίστα βρίσκεται η Φιλίζ Σαχένκ με περιουσία 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων , έκτος ο Ραχμί Κοτς με 2,9 δισεκατομμυρίων δολάρια.

Συνολικά αυξήθηκε ο αριθμός των   τούρκων δισεκατομμυριούχων καθώς το 2011 ήταν 35 , ενω τώρα ο αριθμός τους έφτασε στους 44 με την  συνολικη περιουσια τους 2011 να φτανει τα 94 δισεκατομμύρια δολάρια  και το 2012 να ξεπερνά τα 112 δισεκατομμυρια δολάρια .


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιός είναι ο τούρκος που αγοράζει τις ελληνικές μαρίνες

Υπερήφανοι για την τουρκική σημαία στις ελληνικές μαρίνες δηλώνουν οι Τούρκοι!

"Τουρκολίμανο" οι μαρίνες Ζέας, Κέρκυρας, Λευκάδας! Πωλούνται όλες σε Τούρκο

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ