Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιοι καταγγέλουν κομματικοποίηση στις Ενώσεις Στρατιωτικών και ποια είναι η απόδειξή τους

05.12.2014 | 22:40
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει αναλάβει να αποδείξει ότι η κομματικοποίηση χτυπά την πόρτα των Ενώσεων . Καταγγέλει λοιπόν ότι το στέλεχος που έχει αναλάβει την ίδρυση και λειτουργία της νεοσύστατης Ένωσης στην Λέρο είναι ενεργό μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και συνεπώς αυτό αποτελεί απόδειξη των καταγγελιών της περί κομματικοποίησης των Ενώσεων.

Θα σχολιάσουμε μόνο την τελευταία φράση της ανκοίνωσής της στην οποία αναφέρει “ότι δίνει και θα συνεχίσει να δίνει, τον υπέρτατο αγώνα για ενότητα”. Θα επισημάνουμε ότι προβλημα ενότητας δεν φαινόταν να υπάρχει μέχρι την στιγμή που η συγκεκριμένη Ένωση άρχισε να το θέτει. Και εξακολουθούμε να μην το διαπιστώνουμε .Αντιθέτως όπως μπορούν να διαβάσουν σε άλλο ρεπορτάζ του Onalert οι αγωγές των συναδέλφων τους αυξάνονται σημαντικά όπως και τα προβλήματά τους.

Πολύ σοβαρές είναι και οι επιθέσεις που δέχονται. Δεν είδαμε δυστυχώς καμία ανακοίνωση όχι μόνο από την συγκεκριμένη Ένωση αλλά κι απ΄ όλες τις υπόλοιπες για τις δηλώσεις που έκανε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος ότι “κακώς δόθηκαν χρήματα στους ένστολους”.


Αναμφίβολα είναι σοβαρό το θέμα της κομματικοποίησης που θέτουν αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει την διάσταση που περιέργως προσπαθούν να του δώσουν.


Όλη η ανακοίνωση:

Με χαρά πληροφορηθήκαμε μέσω του τύπου τη δημιουργία Ένωσης Στρατιωτικών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η ανακοίνωση ίδρυσης έγινε στη Λέρο, όπου παραβρέθηκε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ Ανέστης Τσουκαράκης. Είναι πολύ θετικό να ιδρύεται μία ακόμη Ένωση και μάλιστα σε μία περιοχή που υπηρετούν χιλιάδες συνάδελφοι. Φαίνεται πως μέρα με τη μέρα δυναμώνει ακόμα περισσότερο η φωνή των Στρατιωτικών και να ενισχύεται η συλλογική τους έκφραση.

Η αρχική μας όμως ικανοποίηση, δυστυχώς πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε απογοήτευση, έκπληξη αλλά και απορία, όταν μας έγινε γνωστό το ποιος διοργάνωσε την εκδήλωση στη Λέρο και ο ίδιος παρουσιάζεται ως υπεύθυνος για την εγγραφή και επίλυση αποριών των συναδέλφων που επιθυμούν να γίνουν μέλη της νεοσύστατης Ένωσης. Δεχτήκαμε δεκάδες καταγγελίες από συναδέλφους της περιοχής, πως ο εν λόγω ΕΠ.ΟΠ. Λχιας, τυγχάνει ενεργό κομματικό στέλεχος των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» και μάλιστα φέρει τον τίτλο του «Προέδρου Συντονιστικής Λέρου» του κόμματος. Επίσης είναι γνωστή η παρουσία του στο επίσημο συνέδριο των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» όπου υπήρξε και ομιλητής. Τέλος η όλη του αυτή δραστηριότητα γίνεται απροκάλυπτα καθώς υπογράφει τοπικές ανακοινώσεις του κόμματος (υπάρχουν αναρτημένες σε ιστοσελίδες και στον τύπο), αλλά ακόμα και το προφίλ του στο Facebook είναι γεμάτο με φωτογραφίες και βίντεο, με την κομματική του δραστηριότητα.

Δεν θα θέλαμε να σταθούμε περισσότερο ούτε να σχολιάσουμε τη δραστηριότητα που συγκεκριμένου συναδέλφου. Δεν μπορούμε όμως να μην αναφερθούμε στην παρουσία, τη στήριξη αλλά και την προώθηση της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στη Λέρο, από τον πρόεδρο της ΠΟΕΣ. Ο Ανέστης Τσουκαράκης εκτός του ότι παραβρέθηκε χωρίς να έχει ενημερώσει τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, δείχνει να προωθεί στην νεοσύστατη Ένωση ένα γνωστό κομματικό στέλεχος συγκεκριμένου κόμματος. Δυστυχώς πολύ γρηγορότερα απ’ότι κι εμείς περιμέναμε, αποδεικνύεται ότι έχουν απόλυτη βάση οι καταγγελίες μας για προσπάθεια κομματικοποίηση των Ενώσεων και της ΠΟΕΣ. Καλούμε τις υπόλοιπες Ενώσεις αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, να σταθούν εμπόδιο στην προσπάθεια διάσπασης που επιχειρείται για μικροκομματικά και προσωπικά οφέλη. Ή Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπόσχεται ότι δίνει και θα συνεχίσει να δίνει, τον υπέρτατο αγώνα για ενότητα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ