OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ποιοι παραπέμπονται σε δίκη για τα υποβρύχια

27/04/2015 - 19:25
Share on FacebookShare on Twitter

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έκανε δεκτό το αίτημα του εμπλεκόμενου και ενός εκ των 32 κατηγορουμένων στην υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος κατά το διάστημα της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων, Πάνου Γερμανού, της γνωστής εταιρείας «Γερμανός», που ζητούσε να αναιρεθεί το παραπεμπτικό βούλευμα.

Ειδικότερα, βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών Αθηνών παραπέμπει να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για την υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων, 32 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας Αντώνης Κάντας, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ και Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρος Μεταξάς, οι άλλοτε συνεργάτες του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Μπέλτσιος και Παύλος Νικολαΐδης, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού, Αντώνης Χάγιας, ο Γιώργος Νικολάου, ο Πάνος Γερμανός της γνωστής εταιρείας «Γερμανός».

Στο εν λόγω παραπεμπτικό βούλευμα γίνεται εκτενής αναφορά στην σύμβαση του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας με τη γερμανική HDW-Ferrostaal και τις αδιαφανείς πληρωμές που προκύπτει ότι πραγματοποιήθηκαν για την επίτευξή της.

Οι 32, κατά περίπτωση, θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης για κατηγορίες που αφορούν πράξεις δωροδοκίας, δωροληψίας, απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ οι κατηγορίες σε κάποιες περιπτώσεις αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Οι 32 κατηγορούμενοι φέρονται να εμπλέκονται σε διακίνηση και απόκρυψη ποσού, που με όλα τα δεδομένα, ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά την έκδοση του επίμαχου βουλεύματος ο Πάνος Γερμανός ζήτησε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλίωτης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του κ. Γερμανού. Κατά συνέπεια ισχύει το βούλευμα και παραπέμπονται σε δίκη και τα 32 εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Tags: ΔΙΚΗΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Related Posts

Talon
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Talon: To drone της Northrop Grumman μπαίνει και επίσημα στην «κούρσα» για το πρόγραμμα CCA της USAF

23/12/2025 - 16:54
C295
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

C295: Η Ισπανία παρήγγειλε επιπλέον 18 αεροσκάφη από την Airbus, σε διαμόρφωση μεταγωγικού

23/12/2025 - 15:38
Τραμπ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

«Βόμβα» Τραμπ: Τα θωρηκτά επιστρέφουν με το USS Defiant κλάσης Trump – «Θα είναι τα καλύτερα στον κόσμο»

23/12/2025 - 09:06

Διαβάστε Επίσης

Πυρηνικός σταθμός Τσέρνομπιλ: Δεν θα αντέξει νέο χτύπημα με Iskander ή ρωσικό drone, προειδοποιεί ο διευθυντής του

Talon: To drone της Northrop Grumman μπαίνει και επίσημα στην «κούρσα» για το πρόγραμμα CCA της USAF

Ζελένσκι: «Κάποια σχέδια για τις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία είναι έτοιμα – Ο Πούτιν δεν μπορεί να σταματήσει να σκοτώνει»

C295: Η Ισπανία παρήγγειλε επιπλέον 18 αεροσκάφη από την Airbus, σε διαμόρφωση μεταγωγικού

Ισραήλ: Παρά τη συμφωνία εκεχειρίας, ο υπουργός Άμυνας υπόσχεται ότι ο στρατός θα παραμείνει στη Λωρίδα της Γάζας

Γερμανία: Πρόστιμο σε όσους προσπαθήσουν να αποφύγουν τις νέες διαδικασίες για τη στρατιωτική θητεία

Υεμένη: Χούθι και κυβέρνηση κατέληξαν σε συμφωνία για την ανταλλαγή σχεδόν 3.000 αιχμαλώτων

Κίνα: Καταγγέλλει την υποκρισία των ΗΠΑ για τον πυρηνικό αφοπλισμό: «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Top News

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την παραμονή των Χριστουγέννων - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Κοινωνικός τουρισμός: Χειμερινές διακοπές με voucher έως και 12 διανυκτερέυσεις

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου στον Τάσο Ξιαρχό: «Ως γκέι βάζεις πολλούς άντρες κάτω»

Σμαράγδα Καρύδη: Οι μεγάλοι έρωτες που πέρασαν από τη ζωή της κι ο χωρισμός από τον Θοδωρή Αθερίδη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert