Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Ποιοι θέλουν τις Ελληνικές ΕΔ με στολές Βόρειας Κορέας!

11.11.2015 | 20:05

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Εδώ είναι Ελλάδα. Δεν είναι Βόρεια Κορέα για να έχουμε αξιωματικούς όπως αυτούς της φωτογραφίας. Έχουμε Ένοπλες Δυνάμεις με ιστορία και προσωπικότητες που έπαιξαν ρόλο πρωταγωνιστικό στην συγγραφή της. Ιστορία που δεν την τιμάμαι με “τσιγκάκια”, άχρηστα “σηματάκια” κι άλλες εμπνεύσεις ανθρώπων που είναι αμφίβολο αν έχουν μυρίσει ποτέ στη ζωή τους μπαρούτι. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε στρατιωτικούς αλλά και σε άλλους που έχουν δημόσιο λόγο και γραφή και σιγοντάρισαν με το παραπάνω την μετατροπή των ΕΔ σε “λατέρνα”.

Η Ελλάδα και οι ΕΔ δεν μπορούν αν είναι απλά μεταφραστές του παρελθόντος αλλά θα πρέπει να γίνουμε ξανά συγγραφείς του μέλλοντος. Και σ΄ οτι αφορά στις ΕΔ ,αυτό δεν μπορεί να γίνει με νοοτροπίες της δεκατίας του ’50 την οποία κάποοι με το έτσι θέλω προσπάθησαν να μας επιβαλλουν.

Ενοχλήθηκαν κάποιοι -ελάχιστοι η αλήθεια- από την απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ να …ελαφρύνει τις στολές των στρατιωτικών απ΄ όλα αυτά που τα τελευταία χρόνια φορτώθηκαν άνευ λόγου και αιτίας. Τα χρόνια της μεγάλης απάνθρωπης κρίσης κάποιοι …παρίσταναν τα παγώνια και πίστευαν ότι οι στρατιωτικοί κοιτάζονται στον καθρέφτη και …ανεβαίνουν μ΄ όλα αυτά που είχαν φορτωθεί στο στήθος, στα μπράτσα κι όπου αλλού είχε απομείνει χώρος. Προφανώς δεν είχαν καμία σχέση με τους πραγματικούς στρατιωτικούς . Αυτούς που κάνουν υπηρεσίες,περιπολίες,ξενυχτούν,προσπαθούν να βρουν “πατέντα” για να δουλέψει το “ρημάδι” το τζιπ,το φορτηγό, το πλοίο ,το αεροπλάνο. Αυτούς που τρώνε με το κουτάλι την θάλασσα και τον αέρα του Αιγαίου και περπατούν χιλιόμετρα στο ποτάμι.

Τα προβλήματα όλων αυτών των ανθρώπων λύθηκαν με τα διακριτικά και τα τσιγκάκια;

Το πιο παράδοξο και ταυτόχρονα αστείο της …κριτικής που άσκησαν κάποιοι στην απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ είναι ότι αυτή ασκείται από τους δήθεν -πολύ δήθεν όμως- “μάχιμους” δημοσιογραφούντες. Θα τους συμβουλεύαμε να δουν τι στολή φορά ένας από τους πιο μάχιμους στρατούς του κόσμου. Ο Ισραηλινός. Μια στολή εκστρατείας έχουν.Αυτή φορά το άγημα που υποδέχεται τους επισήμους στο ισραηλινο υπουργείο Άμυνας! Το έζησα το 1994 ,όταν ο τότε ΥΕΘΑ Γεράσιμος Αρσένης έκανε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ. Και δεν το ξέχασα ποτέ. Κι αν κάποιοι πουν ότι το Ισραήλ είναι σε πόλεμο η απάντηση είναι ότι κι εμείς σε “πόλεμο” είμαστε τα τελευταία πέντε χρόνια. Απλά κάποιοι δεν το έχουν ακόμη καταλάβει. 

Το πιο άθλιο βέβαια είνα ότι κάποιοι άλλοι έγραψαν ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης …κατήργησε το εθνόσημο!!! Δεν θα το σχολιάσουμε εμείς. Θα “δανειστούμε” όσα έγραψε ο τελευταίος Έλληνας Στρατηγός που έχει μυρίσει μπαρούτι σε πεδίο μάχης,έχοντας απέναντί του Τούρκους. Δημήτρης Αλευρομάγειρος ,διοικητής του θρυλικού 336 Τάγματος που πολέμησε ηρωϊκά στη Λευκωσία τον Αττίλα γράφει:

“Σε εποχές όπου οι πάντες "μυγιάζονται" έντυπα που θέλουν να επαίρονται για σοβαρότητα οφείλουν να ελέγχουν τις ειδήσεις και να μην γίνονται αχθοφόροι κιτρινισμού[μόνον;;;;;] .Κριμα για την ιστορία της Καθημερινής της Ελένης Βλάχου., σημερινοί υπάλληλοι της οποίας, που θέλουν να ονομάζονται δημοσιογραφοι, διαστρεβλώνουν σε τέτοιο βαθμό την πραγματικότητα,
Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολύ σοβαρός θεσμός για να το χειρίζεστε με αυτόν τον τραγικά επιπόλαιο τρόπο.
Που το βρήκατε ότι καταργείται το εθνόσημο αγράμματοι [εκτος των άλλων];;;;;” 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ