Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιον οπλίτη τίμησε ο Α/ΓΕΣ εκ μέρους του Καμμένου

30.10.2015 | 20:21
O Αρχηγός ΓΕΣ Βασίλης Τελλίδης πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα της I Μεραρχίας Πεζικού (Ι ΜΠ).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης επέδωσε, εκ μέρους του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου τη διαμνημόνευση  «ΑΣΤΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΑΣ» στον Μόνιμο Υπάλληλο της Ι MΠ κ. Χοϊλού Ανέστη διότι ως οπλίτης στο 508 Μ/Κ ΤΠ τον Ιανουάριο του 1996, στο πλαίσιο διατεταγμένης υπηρεσίας και εξαιτίας αυτής, κάτω από ιδιάζουσες περιστάσεις, ενεργώντας εθελοντικά και επ’ ωφελεία των ενόπλων δυνάμεων και του Ελληνικού Έθνους τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρότατη και μόνιμη βλάβη στην υγεία του.

Τη νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 (κρίση των Ιμίων), ο τότε Στρατιώτης  Ανέστης Χοϊλούς υπηρετούσε ως στρατιώτης στο 508 Μ/Κ ΤΠ που εδρεύει στα Ρύζια του Έβρου. Στο πλαίσιο της ετοιμότητας και συναγερμού της Μονάδας του, ο Λόχος του διατάχθηκε να προωθηθεί στις θέσεις μάχης, όπως και έπραξε. Κατά τη διάρκεια της εκεί προετοιμασίας ο Διοικητής του Λόχου, αναζήτησε 4 εθελοντές, προκειμένου να οδηγήσουν και μεταφέρουν στις θέσεις μάχης και δεύτερη φάλαγγα 4 ΤΟΜΠ Μ113, από την έδρα της Μονάδας.

Ο Στρατιώτης Ανέστης Χοϊλούς χωρίς δεύτερη σκέψη και σκεπτόμενος την κρισιμότητα των στιγμών και με αίσθημα πατριωτισμού προσφέρθηκε εθελοντής. Κατόπιν τούτου, με 3 ακόμα στρατιώτες και με τον Επιλοχία του Λόχου, επέστρεψαν στο στρατόπεδο για να οδηγήσουν τα Μ113.

Για την εκκίνηση του Μ113 που ήταν οδηγός, ακολουθήθηκε η διαδικασία της παροχής βοήθειας με τη χρήση καλωδίων ισχύος από το συσσωρευτή ενός άλλου οχήματος του ίδιου τύπου, το οποίο είχε σταθμεύσει με κατεύθυνση αντίθετη προς το δικό του. Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την ρευματοληψία, στη διαδικασία απομάκρυνσης του άλλου Μ113, επέβλεπε την ορθή επαναφορά της αναβαθμίδας που υπάρχει στο πίσω μέρος του και η οποία επανερχόταν στην αρχική της θέση μηχανικά.

Από απροσεξία και λάθος χειρισμό του άλλου ερπυστριοφόρου, προφανώς λόγω και της έντασης της στιγμής εγκλωβίστηκε μεταξύ των οπισθίων τμημάτων των δυο οχημάτων με αποτέλεσμα να υποστεί πλήρη μονοπληγία αριστερού άνω άκρου, συνεπεία εφελκυσμού αριστερού βραχιονίου πλέγματος. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ