Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ποιος είναι ο γιος του Καντάφι ο οποίος αποφυλακίστηκε σήμερα

11.06.2017 | 19:17
Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι είναι ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι , πρώην ηγέτη της Λιβύης ο οποίος δολοφονήθηκε το 2011, αφού εκθρονίστηκε . Να σημειώσουμε ότι, Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το πανεπιστήμιο London School of Economics.

Όσο ο πατέρας του ήταν εν ζωή εκτέλεσε διάφορους ρόλους σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων και διπλωματίας. Είχε αρνηθεί την πρόταση του πατέρα του να αναλάβει τη δεύτερη ανώτερη θέση στα πολιτικά πράγματα της χώρας του και προτίμησε να μην αναλάβει κάποιο κυβερνητικό αξίωμα.Σύμφωνα επίσημες πηγές του Στειτ Ντιπαρντμεντ στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια της βασιλείας του πατέρα του ήταν το δεύτερο πιο δημοφιλές πρόσωπο στην Λιβύη,γεγονός το οποίο τον οποίο τον έκανε να κατέχει μια άτυπη θέση ως ‘’πρωθυπουργός’’ της χώρας.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο όμως, τον έκρινε ένοχο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και κατά του λαού της Λιβύης, αλλά και για το βασανισμό και το θάνατο πολιτών, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνείται. Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε στην νότια Λιβύη από την πολιτοφυλακή της  Ζιντάν στις 19 Νοεμβρίου 2011, μετά το τέλος του εμφύλιου πολέμου της Λιβύης. Καταδικάστηκε σε θανατική ποινή τον Ιούλιο του 2015 από το δικαστήριο της Τρίπολης για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της Λιβύης το 2011, σε μια δίκη που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, καθώς διεξήχθη ερήμην.
Το 2016 απαλλάχθηκε από τη θανατική ποινή σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του. Σήμερα 11 Ιουνίου του 2017 ανακοινώθηκε ότι είναι πλέον ελεύθερος. Περισότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ. 


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ