Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιος είναι ο "μακελάρης" της Ουάσινγκτον

16.09.2013 | 23:22
Τρεις πηγές των ομοσπονδιακών υπηρεσιών ασφαλείας αναγνώρισαν, αν και διστακτικά, τον ένοπλο που προκάλεσε το μακελειό στο Νέιβι Γιαρντ, ως έναν Τεξανό, ονόματι Άαρον Αλέξις.

Επισήμως πάντως, οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του δράστη ή των πιθανών συνεργατών του.

Οι πηγές αυτές, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, έχουν ενημερωθεί για τις έρευνες που διεξάγονται για την επίθεση στην οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και του ενόπλου.

Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν θεωρούν το μακελειό αυτό τρομοκρατική ενέργεια. 

Είχε υπηρετήσει στο ΠΝ

Ο ένοπλος που κατά τις αμερικανικές αρχές ευθύνεται για τη σφαγή σε κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσινγκτον και ο οποίος σκοτώθηκε στη συνέχεια από αστυνομικούς ονομαζόταν Άαρον Αλέξις, όπως έγινε γνωστό από το FBI.
Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης ήταν 34 ετών, καταγόταν από το Φορτ Γουόρθ του Τέξας και είχε υπηρετήσει στο Πολεμικό Ναυτικό από το 2007 μέχρι το 2011. Παραμένει ωστόσο ασαφές εάν μετά τη λήξη της θητείας του ο Αλέξις συνέχισε να εργάζεται στο Νέιβι Γιαρντ ως πολιτικό προσωπικό.
Μία εκπρόσωπος του FBI επιβεβαίωσε την ταυτότητα του ενόπλου, διευκρινίζοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται.
Ο δήμαρχος της Ουάσινγκτον Βίνσεντ Γκρέι ανακοίνωσε εξάλλου ότι οι νεκροί ανέρχονται συνολικά στους 13, συμπεριλαμβανομένου και του δράστη.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ