Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Στρατηγός Μακμάστερ: Αυτος είναι ο νέος Σύμβουλος Ασφαλείας ΗΠΑ - BINTEO

21.02.2017 | 10:57
Ο Αντιστράτηγος Herbert Raymond (Χέρμπερτ Ρέιμοντ) "H.R." McMaster έχει επιλεγεί για να αντικαταστήσει τον Michael Flynn (Μάικλ Φλιν) ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας για την κυβέρνηση του Πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ. Ποιος είναι ο νέος σύμβουλος Ασφαλείας των ΗΠΑ;

Ο 54χρονος Στρατηγός είναι στρατιωτικός εν ενεργεία. Έχει υπηρετήσει στον Πόλεμο του Περσικού Κόλπου και στο Πόλεμο του Αγφανιστάν και Ιράκ. Έχει το παρατσούκλι ''Εικονομάχος'' (The Iconoclast General)

Ήταν Διευθυντής σε καίριες θέσεις του Στρατού όπως το ‘’Army Capabilities Integration Center’’ κέντρο υπεύθυνο για τον εκσυγχρονισμό του στρατού και διετέλεσε Διοικητής στο  ''U.S. Army Training and Doctrine Command'', που πρόκειται για κέντρο στρατηγικής εκπαίδευσης.

Έξι πράγματα που δεν ξέρατε για τον Στρατηγό

Έχει συγγράψει βιβλίο με τίτλο Dereliction of Duty (Παράλειψη καθήκοντος’) επικρίνοντας αξιωματικούς της περιόδου του Βιετνάμ στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής που έκανε στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας.

Βίντεο: Ο Στρατηγός μιλάει για τα λάθη που έγιναν στο Πόλεμο του ΒιετνάμΜεταξύ άλλων, ο Στρατηγός διαθέτει μετάλλια από την υπηρεσία του στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Επίσης, έλαβε μετάλλιο από το ΝΑΤΟ για την απελευθέρωση του Κουβέιτ καθώς και μετάλλια από το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία.

Έχει προειδοποιήσει ότι ο στρατός έχει πολλούς δυνητικούς αντιπάλους που μπορεί να τον βγάλουν ''εκτός στόχου''. Είχε τονίσει ότι όσον αφορά τις μελλοντικές απειλές ο στρατός των ΗΠΑ είναι πολύ μικρός για να προστατεύσει το έθνος. Εκείνη την περίοδο που είχε γίνει η δήλωση ο στρατός είχε 948.000 στρατιώτες, αριθμός μικρότερος σε σχέση με τον αριθμό στρατιωτών που υπήρχε κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Βίντεο: Ο Στρατηγός μιλάει για το μέλλον του Στρατού των ΗΠΑΕίχε τονίσει επίσης ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην τεχνολογία για τον εκσυγχρονισμό του στρατού. Επίσης ανήσυχος είχε δηλώσει ότι είναι σε σχέση με την έμφαση που δίνει ο στρατός της Ρωσίας στα drones, σύμφωνα με το Defence One.

Όσο για τον κυβερνοπόλεμο θεωρεί ότι είναι σημαντική απειλή και έχει πει σε δημόσια συνέντευξη σε Αμερικανό δημοσιογράφο ότι ο στρατός πρέπει να εργαστεί στην αντιμετώπιση του φαινομένου.

Τέλος, η επιτυχία του στη μάχη του 73 Easting έγινε Νουβέλα χάρη στον συγγραφέα Clancy Novel!
 

Με πληροφορίες από το heavy.com

Απόδοση Onalert


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ