Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιος κατηγορεί τον Ομπάμα για παραβίαση Συντάγματος

20.10.2013 | 10:13
Η τηλεφωνική κατασκοπεία δημοσιογράφων του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Ασοσιέιτεντ Πρες (AP) από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ήταν "μια από τις πιο κατάφωρες παραβιάσεις της πρώτης τροπολογίας του Συντάγματος", δήλωσε χθες, Σάββατο, ο πρόεδρος του πρακτορείου Γκάρι Προύιτ στη συνέλευση της Διαμερικανικής Ένωσης Τύπου (IAPA).


"Καταχράσθηκε πηγές πληροφοριών περισσότερο παρά οποιαδήποτε προηγούμενη κυβέρνηση"

Ο Προύιτ, ο οποίος έκανε ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, υποστήριξε πως η διοίκησή του "καταχράσθηκε πηγές πληροφοριών περισσότερο παρά οποιαδήποτε προηγούμενη κυβέρνηση" και συνέκρινε ορισμένες από τις πρακτικές της με αυτές αυταρχικών καθεστώτων.

Πρέπει κανείς να βρίσκεται "σε επιφυλακή με μια κυβέρνηση στην οποία αρέσει υπερβολικά το απόρρητο", δήλωσε ο Προύιτ. Οι κυβερνήσεις εκείνες που επιχειρούν να αναγκάσουν τους πολίτες να επιλέξουν ανάμεσα σ' έναν ελεύθερο Τύπο και την εθνική ασφάλεια, δημιουργούν απλώς ένα "πλαστό δίλημμα", πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στη διάρκεια της παρουσίασης εισήγησης με θέμα "Ελευθερία του Τύπου έναντι εθνικής ασφαλείας: η κακή επιλογή", στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της AIPA που πραγματοποιείται στο Ντένβερ του Κολοράντο με συμμετοχή 300 εκδοτών και διευθυντών εφημερίδων. 

Διαβάστε ακόμη:

11 δις όπλα πουλάνε οι ΗΠΑ σε Σαουδική Αραβία και Εμιράτα2200 νεκροί από uav's σε μια δεκαετία

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ