Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Μάικ Πομπέο: Ποιος είναι ο νέος Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

13.03.2018 | 15:57
Όπως γνωστοποιήθηκε πριν από λίγο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ απέπεμψε τον Υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και στη θέση του σχεδιάζει να τοποθετήσει τον Μάικ Πομπέο ο οποίος μέχρι πρότινος είχε τη  θέση του Διοικητή της CIA. 

Ο Πομπέο είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Ακαδημίας West Point και του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Εκπροσώπησε την Πολιτεια του Κάνσας στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το 2011 πριν αναλάβει τα ηνία της CIA το 2017. Από όλα τα στελέχη της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, ο Ρεπουμπλικανός περιγράφεται ως ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη πίστη στον Τραμπ.

Aξίζει να σημειώσουμε ότι τάσσεται κατά του κλεισίματος του Γκουαντάναμο αλλά και  κατά των αμβλώσεων, ενώ είχε ταχθεί και κατά του Obamacare, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ. Ακόμα είχε δηλώσει πως δεν είναι απαραίτητο αναγράφεται στην ετικέτα ενός προϊόντος ότι είναι γενετικά τροποποιημένο.

Δηλώνει σθεναρά υπέρ των προγραμμάτων της NSA για τα προγράμματα παρακολούθησης πολιτών που είχε προσπαθήσει να περιορίσει ο πρόεδρος Ομπάμα. Ο Σνόουντεν για τον Πομπέο, είναι ένας “προδότης του έθνους που θα έπρεπε να εκτελεστεί”.

Επίσης είναι πρόεδρος της Sentry International, την οποία η ιστοσελίδα της περιγράφει ως " εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του πετρελαίου".

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι οι απόψεις του εν ολίγοις, ταυτίζονται με εκείνες του ιδίου του Τραμπ.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι από το 1986 μέχρι το 1991 υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό ως αξιωματικός του ιππικού. Πριν την πτώση του τείχος του Βερολίνου είχε κάνει περίπολο στο σιδηρούν παραπέτασμα. Έχει επίσης υπηρετήσει στον Πόλεμο του Κόλπου ( 1990-1991).

Με πληροφορίες από το wikipedia
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ