Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιος θυμάται τις ελληνικές υποκλοπές made in USA;

29.10.2013 | 00:19
“Έπεσαν” από τα σύννεφα οι Ευρωπαίοι ηγέτες για τις παρακολουθήσεις των αμερικανών σαν να άκουσαν κάτι ανήκουστο και κάτι που οι δικές τους μυστικές υπηρεσίες δεν ξέρουν και δεν κάνουν. Η σύγκρουση Ευρώπης - ΗΠΑ είναι σφοδρή και βέβαια δικαιολογημένη μετά από τις αποκαλύψεις. Γιατί το θέμα είναι να κάνεις υποκλοπές χωρίς να σε πιάνουν στα πράσα!

Η Ελλάδα το ΄χει “δει το έργο”, αλλά όπως συνήθως προτίμησε το δρόμο της σιωπής και της λήθης.

Στις 4 Μαρτίου 2005, αποκαλύφθηκαν οι υποκλοπές στην Ελλάδα έπειτα από έναν έλεγχο ρουτίνας, που έκανε η εταιρία Vodafone στο λογισμικό της.
Περίπου μια εβδομάδα μετά η κυβέρνηση ενημερώθηκε αλλά ενημέρωσε την κοινή γνώμη σχεδόν ένα χρόνο μετά στις στις 2 Φεβρουαρίου 2006, με κοινή συνέντευξή τύπου που έδωσαν οι υπουργοί Επικρατείας, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης (Θ. Ρουσόπουλος, Γ. Βουλγαράκης και Αν. Παπαληγούρας, αντίστοιχα).
Τι είχαν πει τότε; Ότι οι υποκλοπές γίνονταν μέσω ειδικού λογισμικού που είχε εγκατασταθεί στην εταιρία, παρακολουθούνταν την περίοδο 2004-05 περίπου 100 τηλέφωνα με τη χρήση 14-16 καρτοκινητών «τηλεφώνων-σκιών», τα οποία κατέγραφαν τις συνομιλίες.
Δύο χρόνια έψαχνε η Δικαιοσύνη για να βάλει την υπόθεση στο αρχείο τον Αύγουστο του 2008.Το 2010 η υπόθεση ξανάνοιξε με την εμφάνιση νέων στοιχείων που υποδείκνυαν υπόθεση κατασκοπείας με ανάμιξη της αμερικανικής πρεσβείας.


Ο Τσαλικιδης βρέθηκε νεκρός στις 9 Μαρτίου 2005 μία μέρα πριν γνωστοποιηθεί στις αρχές η ύπαρξη του ύποπτου λογισμικού


Η υπόθεση είχε πάρει διαστάσεις θρίλερ καθώς μ΄ αυτή συνδέθηκε ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη ,που εργαζόταν στη Vodafone και ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη του δικτύου της εταιρείας .

Ο Τσαλικιδης βρέθηκε νεκρός στις 9 Μαρτίου 2005 μία μέρα πριν γνωστοποιηθεί στις αρχές η ύπαρξη του ύποπτου λογισμικού. Ο θάνατός του, αποδόθηκε αρχικά σε αυτοκτονία, εκδοχή που υποστηρίχτηκε από το πρώτο δικαστικό πόρισμα. Η υπόθεση όμως άνοιξε ξανά το 2010 καθώς νέα στοιχεία αποκάλυψαν στενή διασύνδεση του θανάτου με την υπόθεση των υποκλοπών και ενίσχυσαν την εκδοχή της δολοφονικής ενέργειας.

Παρόλα αυτά σ΄ αυτή τη νέα φάση αποκαλύψεων για τις υποκλοπές εξ Αμερικής η Ελλάδα δεν φαίνεται διατεθειμένη να “σκαλίσει” το ζήτημα μήπως και βγει κάποια άκρη. Είπαμε ο δρόμος της σιωπής και της λήθης ήταν από την αρχή επιλογή μας. 

Σούπερ κοριοί στην Αθήνα;

Ό,τι υπάρχουν οι κοριοί είναι δεδομένο για όλους. Τώρα, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις φαίνεται ότι αποκαλύπτεται και το που είναι. Η φωτογραφία από την ταράτσα της πρεσβείας των ΗΠΑ δείχνει ένα κατασκεύασμα που ταιριάζει “γάντι” στην περιγραφή για τα μηχανήματα παρακολούθησης των Αμερικανών

Σύμφωνα με την περιγραφή τα μηχανήματα παρακολούθησης τοποθετούνται στους υψηλότερους ορόφους ή στην ταράτσα των πρεσβειών και καλύπτονται από πάνελ και ειδικές κατασκευές που τα “καμουφλάρουν”.
Στη φωτογραφία που δημοσιεύει η εφημερίδα “Τα Νέα” η κατασκευή στην ταράτσα της πρεσβείας στην Αθήνα παραπέμπει σε τέτοια κατασκευή
Όπως μάλιστα αποκαλύπτεται η παρουσία τέτοιων μηχανημάτων στην Αθήνα είναι αναβαθμισμένη.

Από τις 80 εγκαταστάσεις παγκοσμίως οι 19 είναι σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και από αυτές σε τρεις μόνο, σε Μόσχα, Βιέννη και Αθήνα ο εξοπλισμός είναι και τηλεχειριζόμενος, δεν απαιτεί δηλαδή παρουσία προσωπικού, ο έλεγχος γίνεται από μακρυά.
Η κατασκευή λοιπόν στην ταράτσα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα στην πλευρά της οδού Κόκκαλη, παραπέμπει σε κατασκευή για παρακολουθήσεις από πράκτορες της CIA και της NSA.
Το ποιοι είναι οι στόχοι των παρακολουθήσεων στην Αθήνα από τη στιγμή που αποκαλύπτεται ότι στη Γερμανία παρακολουθούνταν ως και η Άγκελα Μέρκελ, μάλλον δεν χρειάζεται να τεθεί ως ερώτημα...


Διαβάστε ακόμη:

Από το 2002 υπό παρακολούθηση η Μέρκελ

ΗΠΑ: Η κατασκοπεία πηγή έντασης με τους συμμάχους

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ