Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιος βομβάρδισε το ελληνικό τάνκερ ζητά να μάθει το ΥΠΕΞ από τη Λιβύη

05.01.2015 | 13:02

Οι αεροπορία της Λιβύης είναι όπως λένε οι πληροφορίες υπεύθυνη για τον βομβαρδισμό από μαχητικό αεροσκάφος δεξαμενόπλοιου ελληνικών συμφερόντων που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός Έλληνα κι ενός Ρουμάνου.

Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη και άνανδρη αεροπορική επίθεση, που δέχθηκε το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο «Araevo», στις 4 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 13:30, ενώ ευρίσκετο αγκυροβολημένο σε απόσταση 2 μιλίων από τον λιμένα της Ντέρνα (Ανατολική Λιβύη).

Το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:


Το σκάφος, σύμφωνα με ενημέρωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ήταν ναυλωμένο από την λιβυκή κρατική εταιρεία «National Oil Corporation» (NOC) και εκτελούσε επί σειρά ετών το δρομολόγιο Μέρσα Ελ Μπέρκα - Ντέρνα, χωρίς προβλήματα. 

Η εγκληματική αυτή πράξη προκάλεσε τον θάνατο δύο μελών του πληρώματος, ενός Έλληνα και ενός Ρουμάνου και τον τραυματισμό άλλων δύο.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να διευκολυνθεί ο άμεσος επαναπατρισμός της σωρού του Έλληνα ναυτικού. 


Η Ελληνική Κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις λιβυκές Αρχές - παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί - προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαλεύκανση των συνθηκών του τραγικού συμβάντος, η ταυτοποίηση και τιμωρία των δραστών της επίθεσης και η καταβολή αποζημιώσεων προς τις οικογένειες των θυμάτων. 


Προς τον σκοπό αυτό η Ελληνική Κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε επαφή με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο στη Λιβύη του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κ. Bernadino Leon, και την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρία Federica Mogherini.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ