Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ποιος χρωστά σε ποιον" - Τι συμβαίνει με τα 183 εκατομμύρια για το ΜΤΣ και τα 175 των περικοπών

06.07.2013 | 00:31
Άρθρο του Λγου (Ο) Ηλία Νατσιούλα

Διαβάζω στην ΠΟΣ άρθρο με τίτλο ''¨Μισθολόγιο - Συντάξεις Στρατιωτικών: Οι αριθμοί μίλησαν. Οι αρμόδιοι θα μιλήσουν;;¨ του Ταξχου ε.α. Βασίλειου Νικολόπουλου, Προέδρου ΠΟΣ και στην ΑΝΕΑΕΔ την έκθεση πεπραγμένων κατά την 3ετή θητεία του παραδίδοντος Προέδρου του ΜΤΣ Υποστρατήγου Χ. Σωτηρόπουλου ε.α. .

Στο ένα άρθρο φαίνεται ότι το Δημόσιο μας έδωσε-χάρισε 183 εκατ και στο άλλο το Δημόσιο πήρε  175 εκατ παραπάνω απ αυτά που προβλέπονταν για μειώσεις στις συντάξεις.

Ας τα δούμε αναλυτικά:
ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 183 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ.

Διαβάζουμε  ΕΔΩ σελιδα 4 ότι ο πρώην Πρόεδρος του ΜΤΣ Υπτγος ε.α. Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος στην Έκθεση Πεπραγμένων κατά την τριετή θητεία στο ΜΤΣ έχει ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσει τον Δντη της ΓΔΟΣΥ/ΥΠΕΘΑ που δόθηκε -επιτεύχθηκε χρηματοδότηση 183 εκ ευρώ ως επιχορήγηση από το Δημόσιο προς το ΜΤΣ  και χωρίς υποχρέωση επιστροφής των χρημάτων εκ μέρους του ΜΤΣ. Επιπλέον για αυτό καταλυτική ήταν η παρέμβαση με το αμέριστο ενδιαφέρον του κ. ΥΕΘΑ Κου Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου και του ΥΦΕΘΑ κου Παναγιώτη Καράμπελα τους οποίους και ευχαριστεί.

ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΌΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 175 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ;;;

Οπως διαβάζουμε ΕΔΩ ''........Από την ανάλυση των παραπάνω πλέον ακριβέστερων στοιχείων, για προσδιορισμό του ΚΑΘΑΡΟΥ ποσού που προκύπτει από τις μειώσεις λόγω μισθολογίου, συνυπολογιζομένων των προσαυξήσεων επιδομάτων επικινδυνότητας για όσους δικαιούνται, προκύπτει συνολικό δημοσιονομικό όφελος που ανέρχεται μηνιαίως σε 14.204.007 ευρώ ή σε 241.458.604 ευρώ για το διάστημα από 1 Αυγ. 2012 έως 31 Δεκ. 2013, έναντι του στόχου 2013 (να θυμίσω) 66,4 εκατ. ευρώ.
Κατά τη δεύτερη συνάντηση της ΠΟΣ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών την 13η Ιουνίου 2013,αποδέχθηκε ο Υπουργός την υπέρβαση που έχει γίνει στους αποστράτους με βάση τα στοιχεία του ΓΛΚ,...
Σύμφωνα με τα παραπάνω με απλά λόγια το Δημόσιο χρωστά 175 εκατ ευρώ στους απόστρατους.

Υ.Γ Τέλος μην ξεχνάμε και τα 175 εκατ των παγιών οδοιπορικών που μας χρωστάνε- χρωστάμε κοινώς έχασα την μπάλα ποιος χρωστάει σε ποιόν και ποιους να ευχαριστήσουμε που μας δίνουν.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ