Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολεμικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας ανά 5ετία ανακοίνωσε η Ρωσία

16.09.2018 | 18:35
 Η Ρωσία προγραμματίζει την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας δύο φορές μέσα σε μία δεκαετία, δήλωσε σε συνέντευξή του, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Ο ίδιος, επεσήμανε ότι η ρωσική στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας (Vostok-2018) σχεδιάστηκε το 2017, όταν η διεξαγωγή μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων για το 2018, εγκρίθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν που είναι κι ο ανώτατος αρχιστράτηγος των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

“Δίνουμε το κεντρικό περίγραμμα των όσων θα κάνουμε τον επόμενο χρόνο. Το μόνο πράγμα που δεν συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια, είναι οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι. Φυσιολογικά, προγραμματίζουμε αυτές τις ασκήσεις και σχεδιάζουμε να τις διεξάγουμε κάθε πέντε χρόνια,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σόιγκου στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1.

Ο Ρώσος ΥΠΑΜ δήλωσε πως τέτοιες ασκήσεις μεγάλης κλίμακας είναι αναγκαίες δεδομένου του τρέχοντος γεωπολιτικού περιβάλλοντος, αλλά και εξαιτίας της ανάγκης δοκιμών των νέων ρωσικών οπλικών συστημάτων που κατασκευάζονται στο πλαίσιο του 10ετούς εξοπλιστικού προγράμματος της Ρωσίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ