Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑ Ινδονησίας: "Κόβονται" λόγω ψυχικής διαταραχής οι διεμφυλικοί

12.01.2018 | 10:27
"Κόβονται",λόγω ψυχικής διαταραχής, από τα πολεμικά "φτερά" της Ινδονησίας οι διεμφυλικοί σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η Πολεμική Αεροπορία της χώρας. 

Με έναν ασυνήθιστο τρόπο και σε έναν εξίσου ασυνήθιστο χώρο, όπως το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ξεκίνησε μια συζήτηση, σχετικά με το αν θα πρέπει να επιτρέπεται στα LGBT άτομα να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις. Μάλιστα την περασμένη Τρίτη (9 Ιανουαρίου), ο επίσημος λογαριασμός της αεροπορίας στο Twitter προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, όταν έγραψε ότι όλοι οι στρατιώτες που διαπράττουν ανήθικες (σ.σ. σύμφωνα μ΄αυτούς) πράξεις δε θα μπορούν πλέον να υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις.

Αυτό έκανε πολλούς χρήστες στο Twitter να ρωτήσουν τη συνιστά μια πράξη ανήθικη. Ένας τότε ρώτησε συγκεριμένα και για τα LGBT άτομα: «Τι γίνεται με τους LGBT;»Ο λογαριασμός της Πολεμικής Αεροπορίας ανταποκρίθηκε, λέγοντας ότι οι LGBT δεν είναι ευπρόσδεκτοι στις ένοπλες δυνάμεις. Το δικαιολόγησε, μάλιστα, γράφοντας ότι «οι LGBT δεν θα περάσουν έτσι και αλλιώς τα ψυχολικά τεστ, λόγω ψυχικής διαταραχής».

«Υπάρχουν τεστ ψυχικής υγείας στη διαδικασία επιλογής. Το να είσαι LGBT ‘συμπεριλαμβάνεται’ στις ψυχικές διαταραχές. Αφού υπάρχουν ακόμα πολλοί υποψήφιοι στρατιώτες που είναι διανοητικά υγιείς, τότε γιατί θα πρέπει να γίνονται αποδεκτοί αυτοί που δεν είναι;» Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και διαφορετικές. 

ΠΗΓΗ: www.avamag.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ