Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολεμική Αεροπορία: Πιέζουν οι Εμιρατινοί για τα F-16 Block 30

23.04.2018 | 07:00
"Πιέζουν" οι Εμιρατινοί για την αγορά των F-16 Block 30 της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Την ίδια ώρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρότι γνωρίζουν ότι η πώληση τους θα βάλει ένα σημαντικό ποσό στον "κουμπαρά" της αναβάθμισης των άλλων τριών εκδόσεων που έχει στον στόλο της η Πολεμική Αεροπορία, ακόμη  δεν μπορούν να ανάψουν το πράσινο φως. 

Άλλωστε όπως έγραψε το OnAlert το πρόγραμμα αναβάθμισης μπαίνει από σήμερα στην πιο κρίσιμη φάση, ωστόσο όπως τόνιζαν υψηλόβαθμες πηγές της Μεσογείων, όσο δεν επικυρώνεται η συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τόσο δεν γίνεται να προχωρήσει η αποδέσμευση έστω και ενός αεροσκάφους αυτής της έκδοσης: "Ούτως ή αλλως εξακολουθεί και υπάρχει το ενδιαφέρον αλλά και εμείς το βλέπουμε με δισταγμό. Γιατί είναι προϋπόθεση να αρχίσει το άλλο πρόγραμμα(σ.σ. εκσυγχρονισμού) και να αρχίσει να παραλαμβάνουμε για να αρχίσουμε να παραδίδουμε." ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Από την πώληση των 12 αεροσκαφών εκτιμάται ότι μπορεί να μπουν στα ταμεία της Πολεμικής Αεροπορίας περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πάντως έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον για την αγορά και των 30 αεροσκαφών. Αυτό έχει γίνει τόσο μέσω της επιστολής που απεστάλη την προηγούμενη χρονιά όσο και μέσω των διμερών επαφών που έγιναν επίσης το 2017 στο Αμπού Ντάμπι. Εάν διαμορφώνονταν οι προϋποθέσεις, μια τέτοια πώληση θα μπορούσε να αποφέρει έως και 600 εκατομμύρια ευρώ. 

"Οι εμιρατινοί εξακολουθούν και είναι ζωηροί. Ενδεικτικά νούμερα ξέρουν αυτοί. αλλά δεν μπορούμε να μπούμε σε τέτοιες συζητήσεις όταν πρέπει να δέσουμε τον γάιδαρο από εδώ." έλεγε με εμφατικό τρόπο η ίδια πηγή ενημέρωσης αναφερόμενη στη σύνδεση του προγράμματος αναβάθμισης των F-16 με την πώληση των μαχητικών της έκδοσης 30. 


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ