Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Πολεμικό σκάφος των ΗΠΑ συγκρούστηκε με αλιευτικό της Νότιας Κορέας

10.05.2017 | 09:20
Πρώτη δημοσίευση:  09:20:01
Tελευταία δημοσίευση:09:50:01

Αμερικανικό πολεμικό σκάφος και αλιευτικό της Νότιας Κορέας συγκρούστηκαν στα ανατολικά της Νότιας Κορέας.
Το αμερικανικό πολεμικό σκάφος διεξήγαγε άσκηση στα ύδατα της Ιαπωνίας δήλωσε το Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με το RT.  To RT αναφέρει ότι η σύγρουση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα κοντά στα ιαπωνικά ύδατα, 7Ο μίλια από την επαρχία Gyeongbuk.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο στρατιωτικό αξιωματούχο, ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που ήταν σε εκπαίδευση συγκρούστηκε με ένα αλιευτικό σκάφος της Νότιας Κορέας.. Δεν υπάρχουν απώλειες από την σύγκρουση του αμερικανικού καταδρομικού κλάσης Ticonderoga με το αλιευτικό σκάφος σχεδόν 10 τόνων και 20 μέτρων στο οποίο επέβαινε 6μελές πλήρωμα.

Αξιωματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που υπηρετούν στην χώρα, ανακοίνωσαν ότι το πλοίο εκτελούσε την καθημερινή του δραστηριότητα στα διεθνή ύδατα. Όπως αναφέρει το RT οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα πραγματοποιούν κοινές ναυτικές ασκήσεις με απώτερο στόχο την αποτροπή απειλής της Βόρειας Κορέας. Ο αμερικανικός στόλος αλλά και η Ακτοφυλακή της Νότιας Κορέας ξεκίνησαν έρευνα σε σχέση με το ατύχημα.

Με πληροφορίες από  RT
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ