Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πόλεμο και ειρήνη" "παίζουν" Αθήνα-Άγκυρα στο Αιγαίο - Ψυχολογικές επιχειρήσεις σε εξέλιξη

18.11.2014 | 13:38
Η Άγκυρα μεταδίδει “πολεμικό κλίμα” στο Αιγαίο. Η Αθήνα επιμένει ότι όσα συμβαίνουν είναι “καθημερινότητα” χρόνων και αποδίδει το “φούσκωμα” των γεγονότων στην προσπάθεια της Τουρκίας να “κερδίσει” μια ελεγχόμενη κρίση.

Τελευταίο ενδεικτικό παράδειγμα αυτού του “ψυχολογικού πολέμου” οι φωτογραφίες που έφερε στην δημοσιότητα το CNN turk. Ένα τουρκικό υποβρύχιο σε απόσταση αναπνοής από πλοίο του ελληνικού Στόλου. Και στην μέση ένα αλιευτικό.

Κατά την τουρκική εκδοχή στα ανοιχτά Μπόντρουμ, Τούρκοι ψαράδες παρενοχλήθηκαν από ελληνικό σκάφος στα τουρκικά ύδατα.
Υποβρύχιο που είχε αποπλεύσει από την ναυτική βάση του Αξάζ με προορισμό προς το Κουσάντασι, αναδύθηκε κοντά στο ελληνικό σκάφος.

Κατά την ελληνική εκδοχή το υποβρύχιο απλά έτυχε να “διασταυρωθεί” με το ελληνικό πλοίο. Όλα τ΄ άλλα χαρακτηρίζονται “ανατολίτικα παραμύθια”.

Κάθε μέρα πλέον έχουμε κι από ένα τέτοιο “παραμύθι” . Η αλήθεια είναι πάντως ότι οι “ψυχολογικές επιχειρήσεις” των Τούρκων ενοχλούν ιδιαίτερα την ελληνική γνώμη . Κι αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης και του ΥΠΕΘΑ να το διαχειριστεί με προσοχή. Το μοναδικό μέτρο που μπορεί να είναι αποτελεσματικό είναι η έγκαιρη ενημέρωση των ελληνικών ΜΜΕ ,που μέχρι στιγμής ενημερώνονται από τα τουρκικά ΜΜΕ γι΄ αυτόν τον “ψυχολογικό πόλεμο” που έχει ξεκινήσει η Άγκυρα.

Μπορεί η πρώτη εμπειρία του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια να ήταν τραυματική ,λόγω της απίστευτης ανευθυνότητας με την οποία συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης διαχειρίστηκε την υπόθεση της παρενόχλησης αεροσκάφους της ΥΠΑ στο Αιγαίο, αλλά η έγκαιρη πληροφόρηση των ελληνικών ΜΜΕ είναι μονόδρομος. Για τους ανεύθυνους υπάρχουν και …υπέυθυνοι οι οποίοι χρόνια τώρα τους “νταντεύουν” και τους περιθάλπτουν. Ο Νίκος Δένδιας έχει την ευκαιρία να βάλει τα πράγματα στην θέση τους ή να ακολουθήσει κι αυτός την πεπατημένη.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ