Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πόλεμος λέξεων" αναμεσα σε Νότια και Βόρεια Κορέα

18.04.2013 | 09:42
Η Νότια Κορέα χαρακτήρισε σήμερα "ακατανόητες" της προϋποθέσεις που έθεσε η Βόρεια Κορέα για επανάληψη του διαλόγου με την Σεούλ και την Ουάσινγκτον και προέτρεψε την Πιονγκγιάνγκ να προτιμήσει τις διαπραγματεύσεις με την διεθνή κοινότητα και όχι τις προκλήσεις.

"Τα αιτήματα της Βόρειας Κορέας είναι απολύτως ακατανόητα. Είναι ανόητα", δήλωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας ειδικά το αίτημα για άρση των κυρώσεων του ΟΗΕ.

"Ζητάμε επίμονα από την Βόρεια Κορέα να σταματήσει να διατυπώνει τόσο ακατανόητα αιτήματα και να προχωρήσει σε λογικές επιλογές, όπως της έχουμε ζητήσει πολλές φορές", τόνισε ο Τσο Τάι-Γιουνγκ.

Νωρίτερα το καθεστώς της Βόρειας Κορέας διατύπωσε τις προϋποθέσεις που θέτει για την επανέναρξη του διαλόγου με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ανάμεσα στις προϋποθέσεις που έθεσε το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ είναι πρωτίστως η άρση των κυρώσεων του ΟΗΕ που επιβλήθηκαν ως μέτρο αντιμετώπισης των βορειοκορεατικών πυρηνικών δοκιμών.
Επίσης η Πιονγκγιάνγκ ζητεί τη δέσμευση της Ουάσιγκτον και της Σεούλ ότι δεν θα υπάρξουν στρατιωτικές και πυρηνικές απειλές εναντίον της.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο της χώρας, η Βόρεια Κορέα φέρεται να δηλώνει ότι η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου μπορεί να ξεκινήσει μόλις οι Ηνωμένες Πολιτείες απομακρύνουν από την περιοχή τα πυρηνικά τους όπλα.

Η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βόρειας Κορέας σε σχετική ανακοίνωση της αναφέρει οτι «Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η νότια μαριονέτα τους ( Νότια Κορέα) έχουν την παραμικρή επιθυμία να αποφευχθεί το βαρύ πλήγμα του στρατού και του λαού μας ... και θέλουν πραγματικά το διάλογο και τις διαπραγματεύσεις πρέπει να κάνουν την αποφασιστική πρόταση »

Σημειώνει το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο της Βόρειας Κορέας στην σχετική ανακοίνωσή του:
  • «Πρώτον, οι κυρώσεις και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών Συμβουλίου, που κατασκευάστηκαν με άδικες μεθόδους πρέπει να αποσυρθούν» .
  • Επίσης η Πιονγκγιανγκ ζητά την υπόσχεση από την Ουάσιγκτον και τη Σεούλ ότι δεν θα υπάρξουν στρατιωτικές και πυρηνικές απειλές εναντίον της.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο βίντεο από εκπαίδευση στη Βόρεια Κορέα! Τι να λέει ο εκπαιδευτής;

ΒΙΝΤΕΟ: Η συγκλονιστική υποδοχη του Κορεάτη ηγέτη απο τις ΕΔ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ