Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πόλεμος" μεταξύ Boeing - Airbus

07.10.2013 | 09:35
Η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών, Airbus, βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση αεροσκαφών στην Ιαπωνία, στην οποία κυριαρχεί η ανταγωνίστρια εταιρεία Boeing, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο θέμα.

Η συμφωνία αναμένεται να περιλαμβάνει την πώληση αεροσκαφών τύπου A350 στην αεροπορική εταιρεία Japan Airlines Ltd (JAL), κάτι αναμένεται να προκαλέσει μία έντονη μάχη μεταξύ των δύο εταιρειών κατασκευής αεροπλάνων.

Στη Γαλλία, η Airbus είχε ανακοινώσει ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνική σύσκεψη, ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες. Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, δεν υπήρχε καμία άμεση ένδειξη για το αν η σύσκεψη θα σχετίζεται με παραγγελία αεροσκαφών. Στο Τόκιο, η JAL δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχολιασμό.

«Φαίνεται λες και η JAL αποφάσισε ότι προτιμά την Airbus», δήλωσε στο Ρόιτερς η πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας. Όπως αναφέρει, η συμφωνία θα περιλαμβάνει την πώληση 25 αεροσκαφών, η αξία των οποίων ανέρχεται περίπου στα 7 με 8 δις δολάρια, ανάλογα με τον τύπο των αεροπλάνων.

Ο επικεφαλής πωλήσεων της Airbus, Τζον Λίχι, είχε δηλώσει στο Ρόιτερς τον περασμένο μήνα ότι «δεν έχει εγκαταλείψει» τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας με την Ιαπωνία, όπου η Boeing εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ο κύριος προμηθευτής αεροσκαφών για την JAL.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΗΠΑ: Αεροσκάφος Boeing 787 αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο

Boeing 747 κόβει την ανάσα - ΒΙΝΤΕΟ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ