Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Υπουργείο Άμυνας

"Πόλεμος" ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό

05.01.2018 | 19:12
"Πόλεμος" φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, τη στιγμή που το θέμα βρίσκεται ξανά στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας. Η μια ανακοίνωση διαδέχεται την άλλη. Την αρχή έκανε η ΝΔ, με αφορμή την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα». Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν άργησε. Δείτε τι γράφουν οι ανακοινώσεις:

"Χαιρετίζουμε την κίνηση της Νέας Δημοκρατίας να δημοσιοποιήσει τη θέση της για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Αναρωτιόμαστε, ωστόσο, αν η θέση που εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκει σύμφωνους τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον αντιπρόεδρό της, Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος, πριν από δύο μέρες, προειδοποίησε τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως, σε περίπτωση που πάρει θέση για το συγκεκριμένο θέμα, θα μετατραπεί σε “χρήσιμο ηλίθιο” της κυβέρνησης." αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη στάση της Ν.Δ. για το θέμα της ΠΓΔΜ. 

Σημειώνεται ότι η ΝΔ σε ενημερωτικό της σημείωμα νωρίτερα υπενθυμίζει τις τοποθετήσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Απρίλιο του 2016 και τον Ιούλιο του 2017 για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ που όπως τονίζει «καταδεικνύουν από μόνα τους την σταθερή προσήλωση της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές θέσεις, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο Βουκουρέστι, και κυρίως ποιος, εντέλει, αντιμετωπίζει με εντελώς ανεύθυνο τρόπο ακόμη και τα εθνικά θέματα».

Ακόμα η ανακοίνωση αναφέρει:  « Σε μία ακόμη απέλπιδα προσπάθεια να μεταθέσει τις ευθύνες της για την απουσία ενιαίας κυβερνητικής θέσης ως προς το θέμα της ΠΓΔΜ, ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει σήμερα νέα ψέμματα, σύμφωνα με τα οποία η Νέα Δημοκρατία τάχα "σύρθηκε στη γραμμή του Βουκουρεστίου". Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη γελοίο επιχείρημα της Κυβέρνησης από αυτά που διακινεί σε καθημερινή βάση, καθώς η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε άφησε οποιαδήποτε αμφιβολία σε σχέση με τη θέση που η ίδια, άλλωστε, επέβαλε με την διαπραγμάτευση του Βουκουρεστίου και την οποία σήμερα έχει ως βάση διαπραγμάτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ και από χθες - απ' ό,τι καταλάβαμε - και ο πολιτικός ακροβάτης κ. Πάνος Καμμένος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ