Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πόλεμος" στα Σκόπια: Οκτώ νεκροί αστυνομικοί 30 τραυματίες

10.05.2015 | 15:26
Κανονικός πόλεμος έχει ξεσπάσει στα Σκόπια. Οκτώ αστυνομικοί έχουν πέσει νεκροί ακόμη 30 έχουν τραυματιστεί από τις πολύωρες μάχες με “ένοπλη ομάδα” σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο.


Η υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων , Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα,υποστήιξε ότι υπάρχουν θύματα και από την μεριά της ένοπλης ομάδας, χωρίς όμως να έχει λεπτομέρειες. Η ίδια υποστήριξε ότι οι περισσότεροι ένοπλοι παραδόθηκαν στην αστυνομία μετά από μάχες που διήρκεσαν 15 και πλέον ώρες και πως η επιχείρηση της αστυνομίας συνεχίζεται.

Άπαντες στα Σκόπια αποφεύγουν να κατονομάσουν τους “τρομοκράτες”,ούτε την γειτονική χώρα από την οποία προέρχονται. Και όλοι βέβαια μακρυά από μικρόφωνα και κάμερες “δείχνουν” την Αλβανία ή του Αλβανούν του Κοσόβου.


Το Κουμάνοβο,που είναι το επίκεντρο της μάχης είναι μία πόλη με περισσότερους από 80.000 κατοίκους, η οποία απέχει 40 χλμ. από τα Σκόπια και βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Σερβία.
Τα επεισόδια είναι τα σοβαρότερα από την λήξη των ενόπλων συγκρούσεων μεταξύ Αλβανών ανταρτών του UÇK και κυβερνητικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ το 2001, οι οποίες είχαν οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα της διάλυσης.

Αντιδράσεις
Η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Σκόπια εξέφρασε τη λύπη της «για τους νεκρούς αστυνομικούς και πολίτες» κατά την ένοπλη σύρραξη στο Κουμάνοβο και το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σε ανακοίνωση του, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι καταδίκασε τις πράξεις βίας στο Κουμάνοβο και τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι ένοπλοι να ταυτοποιούνται εθνικά». 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ