Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολύ...ξύλο στην ελληνοαιγυπτιακή άσκηση - Φωτό

13.12.2014 | 00:22
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Kαι ...''ξύλο'' περιλάμβανε η ...μετεκπαίδευση πληρωμάτων 6 πολεμικών πλοίων της Αιγύπτου που συμμετέχει στην κοινή ελληνο-αιγυπτιακή ναυτική άσκηση «ALEXANDROUPOLIS 14» που εξελίσσεται βόρεια της Κρήτης. 

Ενα μέρος της συνεκπαίδευσης αφορούσε φοίτηση των μελών αγημάτων των αιγυπτιακών πλοίων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στην Σούδα, σε σενάρια επιχειρήσεων ναυτικής αποτροπής.Και το πρόγραμμα αυτό έχει μεταξύ άλλων ό, τι απαιτείται για μια πλήρη αντι-τρομοκτατική, αντι-πειρατική εκπαίδευση στο σύγχρονο πεδίο. Δηλαδή και εξουδετέρωση ''επιτιθέμενων'' κατά την διάρκεια ρεσάλτων σε πλοία για έλεγχο- όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Εκπαιδευτές ήταν κυρίως άνδρες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστραφών.


Η άσκηση - που ξεκίνησε στις 8 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014,  περιλάμβανε:

- Εν όρμω εκπαίδευση από 8 έως 10 Δεκεμβρίου 2014, με τη συγκέντρωση των ναυτικών μονάδων στο Ναύσταθμο Κρήτης, και διεξαγωγή εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) σε σενάρια επιχειρήσεων ναυτικής αποτροπής.

- Εν πλω εκπαίδευση από 11 έως 13 Δεκεμβρίου 2014, με ανάπτυξη της δύναμης σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.

- Ανάλυση των πεπραγμένων της ασκήσεως στο Ναυσταθμο Κρήτης την 13 Δεκεμβρίου 2014 και αποδέσμευση των συμμετεχόντων μονάδων.


Στην  άσκηση συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς, οι φρεγάτες ΕΛΛΗ και ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, το πλοίο γενικής υποστηρίξεως ΑΞΙΟΣ, η πυραυλάκατος ΣΤΑΡΑΚΗΣ, το υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, ομάδα της ΔΥΚ και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. 
Από αιγυπτιακής πλευράς η φρεγάτα ENS SHARM EL SHEIKH, οι πυραυλάκατοι ENS YARMOUK και ENS BADR, το βοηθητικό ENS HALAYEB και τα παράκτια περιπολικά ENS WAKIL και ENS RAFEAA.

Την μια χρονιά η άσκηση γίνεται στην Αίγυπρο με το όνομα ''ΑLEXANDRIA'' και την άλλη στην Ελλάδα, με το όνομα ''ALEXANDROUPOLIS''.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ