Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολυτεχνείο 2015: Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι

17.11.2015 | 10:07
Στεφάνι κατέθεσε πριν απο λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας, συνοδευόμενος απο τον υπουργό Επικράτειας, Ν. Παππά στο μνημείο του Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια, στεφάνι κατέθεσαν ο πρόεδρος της Βουλής Βούτσης και ο υπουργός Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ν. Φίλης. Νωρίτερα, κατέθεσε στεφάνι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουραρης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

Ωστόσο, επεισόδιο προκλήθηκε όταν ομάδα φοιτητών διαμαρτυρήθηκε φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και προσπάθησαν να τους απομακρύνουν από το μνημείο άλλοι φοιτητές και πολίτες, που ήταν στον χώρο του Πολυτεχνείου.

Οι εκδηλώσεις για την 42η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα ολοκληρωθούν αργά το μεσημέρι με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.


"Εκτός από το διαχρονικό μήνυμα της κραυγής του Πολυτεχνείου "ψωμί-παιδεία-ελευθερία", σήμερα αποκτά ιδιαίτερη σημασία και το μήνυμα ενάντια στη βαρβαρότητα", δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μετα την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, επισήμανε: «Το Πολυτεχνείο ζει σήμερα στους αγώνες της νεολαίας και του λαού. Το μήνυμα "ψωμί-παιδεία-ελευθερία" σήμερα μεταφράζεται: δουλειά για όλους, μόρφωση για όλους, δημοκρατία παντού». 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ