Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πομπέο - Τσαβούσογλου: Τον Ιούνιο το ραντεβού σύμφωνα με το Anadolu

16.05.2018 | 12:25
Στις αρχές του ερχόμενου μήνα έχει προγραμματιστεί το ραντεβού των Πομπέο - Τσαβούσογλου σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του Τουρκικού Πρακτορείου Ειδήσεων Ανατολή.

Επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, το Anadolu υποστηρίζει ότι η συνάντηση των επικεφαλής της Αμερικανικής και Τουρκικής Διπλωματίας θα γίνει στις 4 Ιουνίου στην Ουάσινγκτον. 
Νωρίτερα το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές στην Ουάσινγκτον, μετέδιδδε ότι η σχεδιαζόμενη για την προσεχή εβδομάδα συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ακυρώθηκε μετά την ανάκληση του Τούρκου πρέσβη από την αμερικανική πρωτεύουσα.

Ερωτηθείσα πάντως σύμφωνα με το ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για τις συναντήσεις του κ. Πομπέο. «Δεν γνωρίζω τις συναντήσεις που έχουμε αυτή τη στιγμή διευθετήσει στα σίγουρα με πολλές κυβερνήσεις. Όταν έχω αυτές τις συναντήσεις, να είστε σίγουροι θα σας ενημερώσω». είχε αναφέρει. 

Η κ. Νάουερτ επίσης απέφυγε να σχολιάσει την ανάκληση του Τούρκου πρέσβη. Στο ερώτημα πως αυτή η ενέργεια επηρεάζει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, είπε πως δεν γνωρίζει πόσο καιρό θα διαρκέσει. «Θα πρέπει να σας παραπέμψω στην τουρκική κυβέρνηση. Είμαστε οπωσδήποτε σε γνώση, αλλά είναι δική τους απόφαση κι αυτοί είναι στην καλύτερη θέση να ρωτηθούν».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ