Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Πως να διαπραγματευτείς μετά από τόσα swap με την Ντόϊτσε Μπάνκ"; Άρθρο του Κώστα Φράγκου

11.02.2015 | 22:00
Του Κων. Φράγκου

Ασφαλώς εσείς οι Έλληνες
πρέπει να έχετε πλήρη συναίσθηση ότι
η Εθνική σας Κυριαρχία έχει εκπατρισθεί.
Φιλίπ Πετίτ
Καθηγητής Παν. Princeton και του Παν. Australia


Οι μεγάλοι αρτίστες, κωλοτουμπών, τεμενάδων, οσφυοκάμψεων. Αυτοί που ο κ. Γιούνγκερ ονόμασε «φιλικά πρόσωπα που τους ήθελα στη Νέα Κυβέρνηση», δηλαδή οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμας, Στουρνάρας, Χαρδούβελης κ.α. . Όλα τα μη έχοντα συνείδηση της ευθύνης πρόσωπα της εξουσίας που ουδέποτε αποπειράθηκαν ν’ αντισταθούν με σθένος στις ακόρεστες αρπακτικές ορέξεις και τις εξαναγκαστικές πιέσεις των δανειστών και πήγαιναν στις «διαπραγματεύσεις» με το ¨ο,τι πείτε Άρχοντά μου» πριν εισέλθουν στην αίθουσα, σήμερα οδύρονται. Άκουγα προ 15νθημέρου (Σάββατο 31/01 Ρ/Σ 90.1) τον εξαίρετο δημοσιογράφο κ. Πάνο Λουκάκο, εντεταγμένο από χρόνια στη Δεξιά, ο οποίος τόνιζε στην κ. Έλλη Στάη «Οι απελθόντες ουδέποτε διαπραγματεύθηκαν….». Το γιατί εξηγείται εύκολα:


Είναι δυνατόν να γίνουν πυροσβέστες οι Πασοκονεοδημοκράτες οι οποίοι είχαν βάλει τις φωτιές, ήταν οι εμπρηστές της Εθνικής Οικονομιας; Ήταν δυνατόν να αντισταθούν, να κραυγάσουν και ν’ αντεπιτεθούν τα πρώην «συνεταιράκια» των δανειστών; Ποιοι προέβαιναν στους αλόγιστους δανεισμούς; Ποιοι είχαν κοινό μαγαζί μιζοληψιών με τους δανειστές; Ποιοι έπαιρναν τα δάνεια και έσπευδαν να κάνουν προμήθειες από τα «πολυκαταστήματα» των δανειστών με τεράστιες αρπαχτές;

Στις «διαπραγματεύσεις», λοιπόν, έδιναν τα πάντα, ακόμη και την Εθνική Κυριαρχία, «υποστέλλοντες, πολλάκις, και τας σκελέας των», για να χρησιμοποιήσω στρατιωτική ορολογία, και πίσω άφησαν ανέγγιχτη την κυριαρχία των νταβατζήδων, των Εθνικών Προμηθευτών, τον φοροφυγάδων.


Στο Υπουργείο Άμυνας βλέπαμε τους μεγάλους απατεώνες της Σημιτοκαραμανλικής περιόδου να είναι τα χαϊδεμένα παιδιά των Υπηρεσιών. Να συνεχίζουν να νέμονται τις ουρές των οπλικών συστημάτων δηλαδή τα ΑΩ! Τόλμησε κάποιος ν’ αναφέρει στους κ. Μέρκελ – Σόιμπλε και, ιδιαίτερα ο κ. Βενιζέλος ως τ. ΥΕΘΑ, ότι στα σκάνδαλα οπλικών συστημάτων οι Προμηθευτές φέρουν την ίδια ευθύνη με τους εγχώριους άρπαγες; Ότι το ταγκό της διαφθοράς και της λεηλασίας το χορεύουν σφιχταγκαλιασμένοι οι ντόπιοι πολιτικοί και Βαρώνοι με τους ξένους φίλους; Να τους τονίσουν ότι οι Κατασκευαστές όπλων ενεθάρρυναν και υπεδείκνυαν μεθόδους αρπαγής στους εγχώριους, κόλπα υπερκοστολογήσεων και μεθόδευσης εκμαυλισμού των υπηρεσιακών παραγόντων. Πώς να τα πουν αφού ήσαν παραδοσιακά φιλαράκια, όταν όλα αυτά συνέβαιναν επί των ημερών τους και τα γνώριζαν;


Τους μίλησε κανείς για την κραυγαλέα συμμετοχή τους στην περιπέτεια της χώρας; Υπενθύμισε κάποιος στην παρέα Μέρκελ ότι στο 90% περιπτώσεων διαφθοράς στην Ελλάδα εμπλέκονταν Γερμανοί; Της είπε κανείς για την SIEMENS που λάδωσε με 100 εκ. ευρώ τα κυβερνητικά κόμματα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ; Μήπως ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, έστω ντροπαλά, κάτι για το 1 εκ. ευρώ που δωρίθηκε από τη SIEMENS στο ΠΑΣΟΚ μέσω Τσουκάτου; Για τα «δωράκια» Χριστοφοράκου σε 152 βουλευτές και 12 υπουργούς;

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΠΟΛΙΤΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ «ΔΩΡΑ» ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΚΑΠΕΛΩΣΑΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΛΙΚΑΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ…


Μήπως πρέπει να θυμηθεί το απεχθές ντουέτο Μέρκελ – Σόιμπλε ότι οι Γερμανοί είχαν βάλει χέρι και στους εξοπλισμούς μας από άλλες χώρες με την μέθοδο των SWAPS μέσω ΝΤΟΙΤΣΕ ΜΠΑΝΚ (π.χ. «καπέλωμα» με 70 εκ. € εκάστης προμήθειας ελικοπτέρων APACHI από USA και 70εκ. € από Γαλλία για τα ΝΗ-90, από τον φέρελπι και χαρισματικό ΥΕΘΑ κ. Γ. Παπαντωνίου;).


Εθνική Αξιοπρέπεια
Δεν υπάρχει πιο σημαντικός
πυρήνας κυριαρχίας από την
συλλογική αξιοπρέπεια
Ε. Βενιζέλος (05.11.09)


Στην παραπάνω δήλωση πρόσθεσε με συνέντευξη του στις 22.03.11 «Γνωρίζει καλά η Τρόικα, Ε.Ε. και Δ,Ν.Τ. ότι σε θέματα Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας, δεν έχουν αρμοδιότητα. Η εδαφική κυριαρχία είναι αλώβητη..». Όταν έλεγε αυτά η εθνική κυριαρχία είχε διαμελισθεί και είχε δοθεί ως λάφυρο στους δανειστές, Πώς να συνομιλήσουν τα γεράκια Ε..Ε., Δ.Ν.Τ., Τρόικα με τον κ. Βενιζέλο όταν γνώριζαν ότι ο νυν Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είχε «θάψει» επί 15μηνο την λίστα Λαγκάρντ, με τους οφειλέτες, στο συρτάρι του. Ποια αξιοπιστία διέθετε, για να πιέσει; Πώς να συζητήσουν με τους Έλληνες όταν έβλεπαν ότι ακόμα και τη στιγμή που η Χώρα βυθιζόταν πήγαιναν και αγόραζαν από τη Γερμανική BMW, που είχε ήδη ανοιχτούς λογαριασμούς με το Υπ. Οικονομικών, δύο τεθωρακισμένα οχήματα κόστους 1,5 εκ. ευρώ για την ασφάλεια τους. Συνέχιζαν να προσκυνούν το Γερμανικό μεγαλείο!


Όταν γράφονται αυτές οι γραμμές η νέα Ελληνική Κυβέρνηση δίνει μια μάχη που πρέπει να τη στηρίζουν όλοι οι εχέφρονες και πατριώτες Έλληνες . Ισχυρίζονται αρκετοί ότι οι διαπραγματευτές είναι άπειροι, απροετοίμαστοι ή μαθητευόμενοι μάγοι. Θα συμφωνήσω. Αλλά δεν έχουν σχέση με τα Σόδομα και τα Γόμορρα που απήλθαν, τους Χρεοκοπήσαντες Πασοκονεοδημοκράτες. Μερικοί από τους απελθόντες περιμένουν με χαιρεκάκια τον Τσίπρα να κάνει «κωλοτούμπα». Μας διαβεβαιώνουν ότι θα γίνει. Κρίμα γιατί είναι νέοι πολιτικοί και έπρεπε να σκέφτονται αλλιώς. Οι Αρχηγοί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αντί να έχουν αποσυρθεί , όπως έκανε ο Καραμανλής το 2009, έχουν κολλήσει στις θέσεις τους ευελπιστούντες ότι ο Τσίπρας θα πέσει σύντομα, είναι μία παρένθεση, και θα επανέλθουν και μαζί τους τα προνόμια της Εξουσίας.
Πλανώνται πλάνην οικτράν. ΑΝ ο ΣΥΡΙΖΑ πέσει τότε ο Λαός δεν θα επανέλθει στην ανικανότητα των Αντωνομπένηδων. Θα πάει αλλού. Να είναι βέβαιοι.

Ο τομέας της άμυνας σήμερα

Αρχή άνδρα δείκνυσι
Πιττακός


Τον κ. Π. Καμμένο γνωρίζω « από σπόντα» όταν μετά αίτημα φίλου το 2007, συνέταξα μια λεπτομερή και τεκμηριωμένη μελέτη ενός κραυγαλέου σκανδάλου αγοράς ελικοπτέρου από τον κ. Παπαντωνίου. Ο φάκελος παραδόθηκε στον κ. Π.Κ. «για τα περαιτέρω». Όπως έμαθα χωρίς να μπορώ να το διασταυρώσω ο σημερινός ΥΕΘΑ παρουσίασε τον φάκελο στον τότε Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή ( τον επονομαζόμενο Νταβατζηδοκτόνο ή Κουκουλωτή) ο οποίος του συνέστησε να τον ξεχάσει γιατί δεν έχει πρόθεση να στραφεί κατά συναδέλφων, δηλαδή της Κλεπτομανούς συντεχνίας των πολιτιτικών και ενός αστικού πολιτικού κόμματος. Αυτή η απαίτηση Καραμανλή ακούστηκε και από τα χείλη του αξιόπιστου τ. Υπουργού κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλου και του Γ.Γ. Εξοπλισμών κ. Γ. Ζορμπά. Η πράξη το επιβεβαιώνει γιατί έκτοτε εφαρμόσθηκε το δόγμα της πλήρους ατιμωρησίας και του «Μπείτε σκυλιά και αλέστε». Γι' αυτό φθάσαμε μέχρι εδώ .


• Υποσχέθηκε ότι θα "ξετινάξει" τον φάκελο Προμήθειας των Ελικοπτέρων ΝΗ-90. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο των Σημιτογιάννων.
• Γενική ικανοποίηση προκάλεσε η κίνηση – απόφαση του κ. Π.Κ να οργανώσει Υπηρεσία Εσωτερικών Ελέγχων η οποία θ’ αρχίσει έλεγχο των πάντων, στον τομέα εξοπλισμών, και έργων αρχίζοντας από την αμαρτωλή ΓΔΑΕΕ. Η εντολή που έδωσε είναι «Αποκαλύψτε τα πάντα και το όνομα Καμμένος να δείτε να το βγάλετε αμέσως στη δημοσιότητα». Για να δούμε...
• Κατσάδιασε δεόντως και άνευ προσχημάτων την Γερμανίδα ομόλογο του Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν και για όσα τόλμησε να πει κατά της Ελλάδας. Έπρεπε να της στείλει και τα πρακτικά του δικαστηρίου της Βρέμης όπου αναφέρεται ότι από δύο Γερμανικές εταιρίες διετέθηκαν 60 εκ ευρώ για "λαδώματα" Γερμανών και Ελλήνων αξιωματούχων προκειμένου να αγορασθεί συγκεκριμένο πολεμικό υλικό.

Έδωσε εντολή να στελεχωθούν 100% οι παραμεθόριες μονάδες που ήσαν "υπό διάλυση" ενώ 3-4000 λουφαδόροι κληρωτοί, φιλαράκια υπηρετούν στις φρουρές συνόρων Αττικής και περιχώρων. Περιμένουμε να το δούμε... Να δω αποτέλεσμα γιατί και άλλοι το είχαν υποσχεθεί στο παρελθόν αλλά, τελικά, οπισθοχώρησαν.
Αναμένουμε κι άλλα κ. Υπουργέ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1
1. Ο γιος του ΑΝΥΕΘΑ κ. Κ.Ησύχου υπηρετεί σε, μικρό, "νησάκι του Αιγαίου". Ιδού το ήθος! Ένας πρόσφατος και προβληματισμένος με την Άμυνα Υπουργός, με συνεχείς πατριωτικές κορώνες, υπηρέτησε στο ...........Παρίσι.


2. Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα ότι ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας προτίθεται αν δεν το έχει κάνει ήδη, να διορίσει την κ. Λούκα- Κατσέλη ως διοικητή της Εθνικής Τράπεζας. Όϊμε. Ο κ. Τσίπρας δεν γνωρίζει ίσως ότι το ζεύγος Αρσένη είναι το πλέον εμβληματικό της εποχής μεγάλης παρακμής Ανδροπαπανδεϊσμού Σημιτισμού και Γιωργακισμού. Ο κ. Γερ. Αρσένης υπήρξε ολέθριος Υπουργός Οικονομικών και Άμυνας, (βασικός υπεύθυνος του φιάσκου της Ύμιας). Η κ. Λούκα Αρσένη σύμβουλος της καταστροφικής Μιμής, εμπνευστής του συνθήματος "λεφτά υπάρχουν" του ΓΑΠ "Καστελοριζιώτη" και ως Υπουργός που στήριξε το α' μνημόνιο το οποίο, το διάβασε, κατά δήλωσή της, ένα Σάββατο πρωί για λίγη ώρα. Έλεος κ. Τσίπρα. Αυτή είναι η ανανέωση και αλλαγή;

Είδα το βράδυ της Τρίτης (10.02) στον ALPHA την συγκλονιστική συνέντευξη του Ερβέ Φαλσιανί στη Σοφία Παπαϊωάννου με την οποία απεκάλυψε την εγκληματική αδράνεια της Ελληνικής Εξουσίας στην εκμετάλλευση της λίστας Λαγκάρντ από την οποία Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία άντλησαν εκατοντάδες δις €. Είναι η λίστα που ο κ. Ε. Βενιζέλος είχε "λησμονήσει" στο συρτάρι του επί 15 μήνες! Την προηγούμενη ΤΑ ΝΕΑ (09.02) απεκάλυψαν την ύπαρξη ακόμη 86 ονομάτων φοροφυγάδων της λίστας. Ζήτω το Έθνος!

Ο Κων. Φράγκος είναι Υπ/γος ε.α. Αναλυτής Αμυντ. Θεμάτων
Συγγραφέας – DEA Σορβόννης στα Αμυντικά


Διαβάστε ακόμη:

Η "σκοτεινή πορεία" προς τα Ίμια και η "ελληνική Νυρεμβέργη" που δεν έγινε ποτέΟ Αντώνης Σαμαράς,ο Ανδρέας Παπανδρέου και το μάθημα αξιοπρέπειας του Χαραλαμπόπουλου 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ