Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Πως θα επιλέξουν τον επόμενο ΥΕΘΑ και η "ανάποδη διαδρομή" στο κόκκινο χαλί

28.07.2014 | 00:01

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το θέμα που θα πρέπει πρωτίστως να μας απασχολεί αυτή τη στιγμή δεν είναι ποιος θα είναι ο επόμενος ΥΕΘΑ. Αλλά με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή του.Γιατί;

Μα γιατί από χθες που οριστικοποιήθηκε η “μετακόμιση” Αβραμόπουλου δεν έχουμε διαπιστώσει ότι αναζητείται κάποιος που θα μπορέσει χωρίς καθυστερήσεις να “τρέξει” τα επείγοντα θέματα της Άμυνας. Αναζητούν κάποιον από τον “γαλάζιο” πάγκο ,κάποιον …παραπονεμένο που έμεινε εκτός στον τελευταίο ανασχηματισμό. Κάποιον που να φέρνει “ψηφαλάκια” και άρα του αξίζει ο “ανίκητος μηχανισμός” των “κοινωνικών αιτημάτων” στρατευσίμων και στελεχών. Που να μπορεί να τον διαχειριστεί και για το “καλό του κόμματος”.

Αναζητείται κάποιος που θα πάρει τη θέση του ΥΕΘΑ …σαν καραμελίτσα για να γλυκαθεί από την πίκρα του ανασχηματισμού που προηγήθηκε. Κι έχει πολύ …ζάχαρη αυτή η καραμέλα. Κόκκινο χαλί ,αγήματα -τώρα και με νέες στολές- αεροσκάφη και ελικόπτερα, έναν μηχανισμό που εκτελεί άμεσα τις υπουργικές εντολές και άλλα πολλά.

Όποιος επιλεγεί με τα κριτήρια που προαναφέραμε βέβαια θα καταλάβει από τα πρώτα 24ωρα ότι έχει εισέλθει σ΄ ένα νακροπέδιο στο οποίο ανά πάσα στιγμή πλέον μπορεί να τιναχτεί στον αέρα. Ακόμη και με τις “στρογγυλοποιημένες” ενημερώσεις που θα του γίνουν θα καταλάβει ότι το ενδεχόμενο να βρεθεί σ΄ ένα “πολιτικό Γουδή” δεν είναι απίθανο. Αλλά θα είναι πολύ αργά για να κάνει την διαδρομή στο κόκκινο χαλί …από την ανάποδη!

Ελπίζουμε ότι όλα αυτά θα αποδειχτούν απαισιόδοξες προβλέψεις κι ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα μας διαψεύσουν. Ότι θα ψάξουν να βρουν το καταλληλότερο για να διαχειριστεί τον πολύ δύσκολο τομέα της Εθνικής Άμυνας. Ίσως ακόμη και να σκεφτούν ότι θα πρέπει να βρούν έναν άνθρωπο κοινής αποδοχής που θα του αναθέσουν την ευθύνη του ΥΠΕΘΑ σε βάθος χρόνου ανεξάρτητα από τις πολιτικές ζυμώσεις και εξελίξεις. Λέμε τώρα,μήπως υπάρξει κάποια αναλαμπή .

Αλλά είναι κι αυτά τα…ψηφαλάκια που με τέτοιες επιλογές δεν μπαίνουν στο σακκούλι κανενός κόμματος. Οπότε τι συζητάμε…

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί Σαμαράς - Βενιζέλος επέλεξαν Αβραμόπουλο για επίτροπο - Τα "πολιτικά" παιχνίδιαΗ "μετάθεση" Αβραμόπουλου στον Γιούνκερ περιπέτεια για την Εθνική Άμυνα! Τι σημαίνειΥπουργός του Γιούνκερ ο Αβραμόπουλος! Το παρασκήνιο και οι πιθανοί διάδοχοι στο ΥΠΕΘΑ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ