Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόσα χρόνια θα μείνει ο Άκης στην φυλακή;

08.10.2013 | 11:03
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε πει την περίφημη φράση "Όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια" αναφερόμενος στην μετατροπή της ποινής των συνταγματαρχών από θανατική σε δια βιου φυλάκιση.

Αυτό βέβαια δεν ισχύει για πολλές περιπτώσεις που ακόμα και αν κάποιος καταδικασθεί σε ισόβια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνει όλη του την ζωή στην φυλακή.

Με αφορμή την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, η κάθειρξη 20 ετών που του επιβλήθηκε δεν σημαίνει ότι θα μείνει 20 χρόνια στην φυλακή. Η απόφαση αυτή σύμφωνα με νομικούς αν μεταφραστεί δείχνει ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος θα μείνει στην φυλακή τουλάχιστον 8 χρόνια. Σημειώνεται ότι ήδη ο Ακης Τσοχατζόπουλος εκτίει ποινή 8 χρόνων κάθειρξης για παραβάσεις του πόθεν έσχες.

Τι θα συμβεί στην συνέχεια;

Σύμφωνα με την Καθημερινή, όταν θα γίνει συγχώνευση των ποινών, η συνολική ποινή θα είναι της τάξης των 24 ετών.

Αν ζητηθεί η αποφυλάκισή του με όρους, σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής, δηλαδή, 8 χρόνια.

Υπάρχει όμως και άλλη μια παράμετρος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι άνω των 70 ετών και ο νόμος προβλέπει άλλη μεταχείριση για ηλικιωμένους κρατούμενους.

Υπάρχει όμως και μια πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας που έκρινε ότι «κατάδικος άνω των 70 ετών για κακούργημα, για να αποφυλακιστεί υπό όρο, πρέπει να έχει εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής του, χωρίς ευεργετικό υπολογισμό».

Τι θα γίνει με τον Ιωάννη Σμπώκο

Στην περίπτωση αυτή, όταν λέμε 16 χρόνια κάθειρξη, εννοούμε 5,5. Αυτό όσον αφορά την χθεσινή υπόθεση, διότι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας στον πλευρό του Ακη Τσοχατζόπουλου, αντιμετωπίζει και άλλες κακουργηματικές κατηγορίες, που επισύρουν ακόμα και ισόβια!

Οι ποινές των υπολοίπων

Η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο επιχειρηματίας Γ. Σαχπατζίδης, η σύζυγος του Ακη, Βασιλική Σταμάτη, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, θα μείνουν στη φυλακή τέσσερα με πέντε χρόνια, εκτός και αν προκύψουν άλλοι λόγοι, όπως θέματα υγείας ή νέες ποινικές εμπλοκές και νέες καταδίκες.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ