Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόσο θα μας κοστίσει η "μετάθεση" του Α/ΓΕΕΘΑ στην Ευρώπη; "Πολλά" λένε όσοι τα υπολόγισαν

13.02.2015 | 22:00
Όλοι μας πανηγυρίσαμε όταν εξελέγη ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος στην θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεγάλη η τιμή για την χώρα. Και μπορεί στο ΓΕΕΘΑ να υπάρχει αγωνία για το αν ο Αρχηγός θα παραμείνει στην θέση του ενεργός μέχρι τις 6 Νοεμβρίου που αναλαμβάνει καθήκοντα ή αν θα πάει ως απόστρατος, στις οικονομικές υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ όμως προέκυψε άλλη αγωνία που προκάλεσε …έντονη εφίδρωση.

Όταν με μολύβι και χαρτί υπολόγισαν το οικονομικό κόστος της θέσης -με βάση οδηγίες που δόθηκαν από το ΓΕΕΘΑ- λούστηκαν με κρύο ιδρώτα.

Το κόστος που ακούγεται είναι μεγάλο για την οικονομική πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η χώρα και οι πολίτες της. Γίνεται ακόμη πιο δύσκολα αποδεκτό αν αναλογιστούμε τι έχουν υποστεί οι στρατιωτικοί τα τελευταία χρόνια .


Θα πουν κάποιοι και τι να κάνουμε τώρα; Αν αυτές είναι οι αποδοχές της θέσης δεν υπάρχει τρόπος που να τις αποφύγουμε. Αν τόσα λαμβάνει ο Γάλλος που θα διαδεχτεί ο Μ.Κωσταράκος θα πρέπει να τα δώσουμε. Δεν νομίζουμε ότι σ΄ αυτή τη φάση πρέπει να επικρατήσει αυτή η λογική.

Τα ερωτήματα και προς τους τρεις υπουργούς Καμμένο-Ήσυχο-Τόσκα είναι δυο και είναι απλά:

•Είναι πράγματι τόσο υψηλές οι αποδοχές του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ που προκαλούν προβληματισμό;

•Υπάρχει η δυνατότητα να προσαρμοστούν στα ελληνικά δεδομένα και στις πραγματικές μας δυνάτοητες;

Αν οι απαντήσεις είναι καταφατικές και στα δύο δεν χρειάζεται να θέσουμε το τρίτο ερώτημα που έχει να κάνει με το τι προτίθενται να κάνουν ,γιατί νομίζουμε ότι είναι αυτονόητο.


Διαβάστε ακόμη:

Μισθοί στρατιωτικών ,κλείσιμο στρατοπέδων και αλλαγές στη θητεία - Τι είπε ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας
"Αντίσταση" στην πάταξη του ρουσφετιού από πρώην υπουργό και συνεργάτη του στο ΥΠΕΘΑ!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ