Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ποτάμι" ο λαϊκισμός και ο κοινωνικός αυτοματισμός κατά ΕΔ από στέλεχος του Θεοδωράκη

03.07.2014 | 00:01
Η λογική του παραλόγου ή μήπως η λογική του μνημονίου που τελικά φαίνεται περνάει στο “πετσί” μας. Το …δόγμα του “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα” κι όχι να ζήσει η δική μου σ΄ όλο του το …μεγαλείο. Ο “κοινωνικός αυτοματισμός” ρέει σαν ποτάμι όταν πρόκειται για τους στρατιωτικούς. Κι ας είναι το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη.

Οι Ακομμάτιστοι Απόστρατοι Αξιωματικοί σχολιάζουν τις απαράδεκτες απόψεις εκπροσώπου του Ποταμιού σε τηλεοπτική εκπομπή. Δεν θα συμφωνήσουμε με την “αντεπίθεσή” τους στους καθηγητές -καθηγητής μέσης εκπαίδευσης ο εκπρόσωπος του Ποταμιού- γιατί πιστεύουμε ότι οι καθηγητές μας πρέπει να δουλεύουν λογικά ωράρια και να έχουν περισσότερο χρόνο για να μορφώνονται διαρκώς,διαβάζοντας έστω ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Δεν είμαστε υπέρ κανενός είδους κοινωνικού αυτοματισμού. Όλα τ΄ άλλα όμως που αναφέρουν είναι σωστά και πρέπει επιτέλους να γίνουν σημαία όχι των απόστρατων αλλά της προκλητικά σιωπηλής στρατιωτικής ηγεσίαςη οποία ασχολείται με οτιδήποτε άλλος εκτός από το προσωπικό που έχει την τιμή να διοικεί.

Το κείμενο των ΑΑΑ:Δεν πρόλαβε να «ματώσει η ψείρα» τους στο «Ποτάμι» και έχουν ήδη αρχίσει να εμφανίζονται διάφορα «φυντάνια» παλαιάς πασοκικής κοπής και θολοκουλτούρας να κουνάνε το δάχτυλο, προφανώς όπου «τους παίρνει».
Δευτέρα πρωί-πρωί λοιπόν στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος του «Ποταμιού», ο κος Λεωνίδας Καστανάς, μάχιμος καθηγητής της μέσης εκπαίδευσης, όπως δήλωσε, εκφράζοντας τη γνώμη του και τη γνώμη του κόμματος του, σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει τους στρατιωτικούς.Μεταξύ άλλων είπε,  πως όπως και να χει οι στρατιωτικοί, ενεργοί και απόστρατοι, όσο και να τους έκοψαν, αντί 2.500 € που έπαιρναν παλιά, σήμερα παίρνουν 1.500 €, που είναι αρκετά σε σχέση με τα 400 € που αμείβονται πολλοί και τις στρατιές ανέργων που έχουν χάσει όλο τους το εισόδημα. Συνέχισε δε λέγοντας, ότι δεν είναι δυνατόν όλοι οι «ένστολοι» να αμείβονται το ίδιο. Δηλαδή, δεν μπορεί ο «μάχιμος» αστυνομικός, λιμενικός, κλπ να αμείβεται όπως αυτός που εργάζεται σε ένα γραφείο.


Θα υπενθυμίσουμε στον κο Καστανά και στο κόμμα του, πως πέραν του ότι όλες οι στρατιωτικές συντάξεις είναι σήμερα αρκετά κάτω από τα 1.500 €, η απόφαση του ΣτΕ καταδεικνύει συνταγματικό πρόβλημα και αν αυτός και το κόμμα του συμφωνούν σε συνταγματικές εκπτώσεις, οφείλουν να το πουν ευθέως στον ελληνικό λαό. Θα του υπενθυμίσουμε επίσης, ότι τους αμειβόμενους με 400 € και τις στρατιές ανέργων, τις δημιούργησαν συγκεκριμένες πολιτικές, τις οποίες οφείλει να καταδείξει και να ανατρέψει, αν θέλει να προσφέρει κάτι σε αυτή τη χώρα και τους πολίτες της. Δεν νομίζουμε ότι του δίνει κανείς το δικαίωμα να διαχειρίζεται τη μιζέρια και τον κοινωνικό αυτοματισμό, επ’ ωφελεία δικών του σκοπιμοτήτων.


Ο «μάχιμος» καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, που κάθε μέρα γυρίζει στο σπίτι του στις 2:30 το μεσημέρι το αργότερο και έχει 3 μήνες άδεια το χρόνο, προφανώς αγνοεί τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνει ο μέσος στρατιωτικός, είτε ως «μάχιμος», είτε στο γραφείο!

Είμαστε οι τελευταίοι που θα μπαίναμε απέναντι σε οποιαδήποτε εργασιακή ή κοινωνική ομάδα, όμως για να καταλάβουν κάποιοι τις ασυναρτησίες που εκστομίζουν, θα πρέπει να τους μιλάς στη δική τους γλώσσα. Ακολουθώντας λοιπόν τη λογική του κου. Καστανά, θα τον ρωτούσαμε, πως θα του φαινόταν, αν για να ενισχυθούν οι άνεργοι και οι αμειβόμενοι με 400 €, παριέκοπταν από τους εκπαιδευτικούς τους μισθούς που αντιστοιχούν στις μακρές διακοπές τους, αφού κατά την περίοδο αυτή δεν εργάζονται καν; 

ΟΜΑΔΑ Α.Α.Α.

Διαβάστε ακόμη:

Περικοπές μέσω αλλαγών στην εξέλιξη των στελεχών "μαγειρεύονται" στο ΓΕΕΘΑΟι ανώτατοι μειώνονται μόνο στα χαρτιά! Προαγωγή "υπεράριθμων" υποστράτηγων!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ