Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Που το πάει πολιτικά ο στρατηγός Φράγκος; Μέχρι και για κόμμα;

15.12.2014 | 11:10
Ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος ήταν και είναι το πιο “hot” όνομα στρατιωτικού που “έπαιξε” σ΄ όλα τα επιχειρούμενα νέα κομματικά σχήματα. Τελευταία προσέγγισή του επιχειρήθηκε από τον Τάκη Μπαλτάκο για τις ΡΙΖΕΣ. Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ όπως και σ΄ όλες τις άλλες κρούσεις που του έγιναν ακολούθησε την ίδια τακτική. Άκουσε,συζήτησε, αλλά δεν προχώρησε…

Ο Φράγκος κοιτάει την επόμενη μέρα των εκλογών που έρχονται. Κι έχει στο μυαλό του την “κινητικότητα” που αναμένεται να προκύψει στον λεγόμενο συντηρητικό έως…υπερσυντηρητικό χώρο από ένα άσχημο εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ δεν έχει αποκλείσει καθόλου την πολιτική καριέρα,αλλά θέλει να την κάνει με δικούς του όρους. Πιθανότατα η εκτίμησή του είναι ότι μετά από τις εκλογές θα υπάρξει τέτοια “τρικυμμία” και ανακατατάξεις που η αναζήτηση “φρέσκων” προσώπων θα είναι πιο επιτακτική ακόμη. Ειδικά επαναλαμβάνουμε στην “δεξιά πτέρυγα” του πολιτικού συστήματος. Κι αυτό δεν αφορά μόνο την ΝΔ ,αλλά κι όλους τους “δορυφόρους”. Το 16% του εκλογικού σώματος που έχει βάλει στο “μάτι” ο Μπαλτάκος ,το ΄χουν “στοχοποιήσει” κι άλλοι.

Επιπλέον ο Φράγκος όπου κι αν αποφασίσει να συμμετάσχει θέλει να έχει ρόλο πρωταγωνιστικό . Αλλά ταυτόχρονα δεν του αρκεί ένα “άρμα” που οι προοπτικές της διαδρομής του είναι αβέβαιες. Γι΄ αυτό κι όπως δείχνουν οι κινήσεις του -αν τις ερμηνεύουμε σωστά- έχει επιλέξει να περιμένει “ανανεώνοντας” το πολιτικό του προφίλ .

Οι συχνές επισκέψεις του στην Θράκη και η πρόσφατη επίσκεψή του στο χωριό Αλύκο των Αγία Σαράντα για το μνημόσυνο τεσσάρων βορειοηπειρωτών είναι ενδεικτικά της προσπάθειας που κάνει ο Φράγκος. Προσπάθεια η οποία μπορεί να έχει ως τελικό στόχο όχι απλά την ένταξή του σε κάποιο πολιτικό κόμμα ή κίνημα. Αλλά την δημιουργία από τον ίδιο ενός κόμματος, με προσανατολισμό δεξιό . Πόσο δεξιό; Πολύ …
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ