Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Που βρέθηκαν -για καλό σκοπό- πλάϊ πλάϊ ο ΑΝΥΕΘΑ με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη;

27.05.2015 | 19:30
Μέχρι το πρόσφατο παρελθόν η φωτογραφία θα προκαλούσε ίσως έκπληξη. Ο αριστερός Κώστας Ήσυχος ,μαζί με την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Όμως πολλά έχουν αλλάξει. Ο κ.Ήσυχος είναι πλέον ΑΝΥΕΘΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και έχει δείξει ότι έχει κατανοήσει απολύτως την βαρύτητα της θέσης του.

Συνοδευόμενος ,λοιπόν από τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστη στην Ημερίδα «ΔΩΡΕΑ & ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΑΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΚΥΤΑΡΡΩΝ», που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, σε συνεργασία του Πολεμικού Ναυτικού με τη Μ.Μ.Μ.Ο.-Ογκολογική Μονάδα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία».

Στην ημερίδα παρέστησαν επίσης η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, επιστήμονες από τον ιατρικό χώρο καθώς και προσωπικό του ΠΝ.

Τις εργασίες της ημερίδας κήρυξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:


"Με μεγάλη μου χαρά παρευρίσκομαι ανάμεσα σας, στην τελετή έναρξης της Ημερίδας με θέμα ‘’Δωρεά και Μεταμόσχευση Αιμοποιητικών Κυττάρων’’.

Όπως γνωρίζουμε όλοι, η δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων στη χώρα μας είναι σε πρώιμο στάδιο ακόμη. Υποψήφιος δότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, ενώ υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι. Ο εθελοντής δότης προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια στο συνάνθρωπο του που έχει ανάγκη κι αυτό είναι η κυριότερη ανταμοιβή του.

Το 70 % των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση δεν διαθέτουν ιστοσυμβατό αδελφό και αναζητούν κατάλληλο μόσχευμα από μη συγγενή δότη από τις τράπεζες εθελοντών δοτών.  Άρα είναι υπόθεση όλων μας, να απελευθερώσουμε το πλεόνασμα ανθρωπιάς της κοινωνίας μας,  ώστε να αναπτύξουμε περαιτέρω  το κίνημα εθελοντισμού δοτών. Σώζονται ζωές και μάλιστα ζωές μικρών παιδιών, αφού όπως έχω διαβάσει οι μισές ανάγκες για μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων αφορούν μικρά παιδιά.

Από αυτό το βήμα σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα ελπίδας και ζωής όχι μόνο στους συνανθρώπους μας με οξέα και σοβαρά αιματολογικά προβλήματα, αλλά σε όλη την κοινωνία. Και πρέπει αυτό το μήνυμα να διατρανώσει την εργώδη και θυσιαστική προσπάθεια πολλών ανθρώπων στο να δημιουργήσουν ένα μεγάλο ανθρωπιστικό μέτωπο ελπίδας και αξιοπρέπειας. Ένα μέτωπο στο οποίο συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στον συνάνθρωπό τους, μέσα από την πρωτοπόρα κοινωνική προσφορά, τον εθελοντισμό, την επιστημοσύνη και το λειτούργημα που επιτελούν. Άνθρωποι που μας εμπνέουν και μας κινητοποιούν περαιτέρω στο να σηκώσουμε τον πήχη της προσφοράς πιο ψηλά. Άνθρωποι από τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του ΕΣΥ, από την Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών της Ογκολογικής Μονάδας ‘’Μαριάννα Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ’’ του Νοσοκομείου Παίδων ‘’Αγία Σοφία’’ , από τις Τράπεζες Εθελοντών Δοτών επιτελούν ένα ουσιαστικό και πολύτιμο έργο. Ένα έργο ζωής και ελπίδας .

Η συνεχιζόμενη γνώση και η δυνατότητα για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών είναι  απαραίτητη για τους ειδικούς που πιστεύουν στην εξέλιξη και στην ποιότητα των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρουν. Γι’ αυτό χαιρετίζω την έναρξη της Ημερίδας σας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Πολιτεία θα είναι δίπλα σας και θα σας στηρίζει στο δύσκολο και πολύ σημαντικό έργο σας».


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ